«Ε, όχι και οι ΑΝΕΛ Λαϊκή Δεξιά»

«Ε, όχι και οι ΑΝΕΛ Λαϊκή Δεξιά»

Κύριε διευθυντά

Ως τακτικός αναγνώστης της έγκριτης εφημερίδας σας, κρίνω αναγκαίο, αναφερόμενος στην από 28ης Νοεμβρίου 2017 επιφυλλίδα – άρθρο του διακεκριμένου συνεργάτη σας κ. Στέφανου Κασιμάτη υπό τον τίτλο (Αλλη μία πρώτη φορά για την κυβέρνηση) να προβώ σε μια αναγκαία πολιτική διευκρίνιση.

Ατυχώς ο συνεργάτης σας χαρακτηρίζει το δεκανίκι της σημερινής κυβέρνησης, δηλαδή τους ΑΝΕΛ, ως εκφραστές και εκπροσώπους της Λαϊκής Δεξιάς. Τίποτε πιο αναληθές και μη ανταποκρινόμενο στη διαμορφωμένη σήμερα πολιτική πραγματικότητα. Το μόρφωμα των ΑΝΕΛ που ανερυθρίαστα στηρίζει κοινοβουλευτικά την πρώτη φορά Αριστερά, με συνεκτικό δεσμό μόνο την καρέκλα της εξουσίας, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ιστορικά εκπροσωπεί και εκφράζει σήμερα η υπερήφανη Λαϊκή Δεξιά. Συνεπώς, είναι τουλάχιστον ατυχής η ταύτιση των ΑΝΕΛ με τη Λαϊκή Δεξιά.

Δεν είναι σκοπός μου με την παρούσα επιστολή να επιχρωματίσω ιδεολογικά και πολιτικά το τι είναι οι ΑΝΕΛ. Πάντως, το μόνο που δεν είναι… δεν είναι ιστορικά, ιδεολογικά και πολιτισμικά Λαϊκή Δεξιά. Δεν υπάρχει ιστορικό, εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό προηγούμενο συνεργασίας της Δεξιάς με την Αριστερά, αν εξαιρέσουμε τις ειδικές συνθήκες του 1989.

Η Λαϊκή Δεξιά με ιστορικό και κοινωνικό πρόσημο κοινωνικών και πολιτικών αγώνων υπέρ του ελληνικού λαού και ειδικότερα της ραχοκοκαλιάς του, που είναι η μεσαία τάξη, αλλά και οι ασθενέστερες αυτής, ουδέποτε θα συνέπραττε στη φτωχοποίηση – εξαφάνιση αυτών των στρωμάτων. Το ως άνω για να σταματήσει η ψευδεπίγραφη επίκληση ότι οι ΑΝΕΛ είναι Λαϊκή Δεξιά.

Γιαννης Πατσιογιαννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή