Δριμύ το ψύχος, ζεστές οι καρδιές

Δριμύ το ψύχος, ζεστές οι καρδιές

Κύριε διευθυντά

Διάβασα στην «Καθημερινή» του Σαββάτου 13-1-2018 την πάνδημη κινητοποίηση των κατοίκων της Κοζάνης για τη σωτηρία του νεαρού Κοζανίτη που πάσχει από σπάνια αρρώστια, η οποία μπορεί μόνο να αντιμετωπισθεί σε ειδικό κέντρο που βρίσκεται στο Χιούστον του Τέξας. Μπορεί το κλίμα της να είναι κρύο και παγερό, η ψυχή της όμως και τα αισθήματά της είναι θερμά και εγκάρδια. Μια κοινωνία πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης στον αγώνα της αγάπης, της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού. Η Κοζάνη έχει κρύο βαρύ και χειμώνα παγωμένο, οι καρδιές όμως των κατοίκων της έχουν ζεστασιά και υψηλές θερμοκρασίες ανθρωπισμού. Ο άνθρωπος στην υψηλότερη και ευγενέστερη εκδήλωσή του.

Εύγε! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να τιμήσει με τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος τον Δήμο Κοζάνης, δηλαδή όλους αυτούς τους δημότες για την πανστρατιά και σταυροφορία συμπαραστάσεως προς το παιδί, που είχε τη διπλή ατυχία να είναι άρρωστο από σπάνια αρρώστια και να είναι και φτωχό.

Η πάνδημη εκδήλωση συμπαράστασης αποτελεί απόδειξη ότι ο φωτεινός, ευγενής και ο ανώτερος άνθρωπος, ο ψυχικός πολιτισμός της χώρας είναι εδώ, υπάρχει, εγείρεται έγκαιρα, συμπαρίσταται και προστατεύει τον συνάνθρωπο. Ο ψυχικός πολιτισμός είναι ο πολιτισμός των πολιτισμών. Η Κοζάνη τον διαθέτει.

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή