«Ο αρθρογράφος και το ύφος μου»

«Ο αρθρογράφος και το ύφος μου»

Κύριε διευθυντά

Η υποτιμητική αναφορά του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου προς το πρόσωπό μου, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την 15η/2/2018 στην έγκριτη εφημερίδα σας αναδεικνύει έναν άρρωστο «ελιτισμό», ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας. Γιατί περί ελιτισμού πρόκειται όταν δηλώνει ότι τον ενοχλεί το «ύφος Πατούλη», αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι αδιαφορεί για το έργο μου στον Δήμο Αμαρουσίου.

Προφανώς για τον ίδιο δεν είναι «κανονικοί άνθρωποι» οι χιλιάδες συμπολίτες μου, οι οποίοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις εκτιμώντας το έργο αυτό.

Προφανώς επίσης, δεν έτυχε ποτέ ο κ. Θεοδωρόπουλος να συναναστραφεί με τους «κανονικούς» χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες της Αττικής, που αναζήτησαν ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αυτό το κοινωνικό έργο, που έχει και τη δική μου προσωπική σφραγίδα, όπως και των δεκάδων εθελοντών ιατρών και φαρμακοποιών, προφανώς του είναι αδιάφορο. Του είναι αδιάφορο και δεν τον απασχόλησε ποτέ ως θέμα στη στήλη του αναδεικνύοντάς το, προφανώς γιατί «ήταν μέχρι σήμερα τυχερός», σε αντίθεση με χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται οι αντοχές τους από την κρίση. Κρίση που δημιούργησε η ελίτ με την οποία φαίνεται ότι συναναστρέφεται ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Δεν με ενοχλεί η αδιαφορία του. Με ενοχλεί η έλλειψη ευθυκρισίας, γιατί έχει τη δυνατότητα μέσα από τη στήλη της πολύ έγκριτης εφημερίδας σας να επηρεάσει τη ζωή κανονικών ανθρώπων. Αμφισβητώ την κρίση του, όχι για την απαξιωτική προς το πρόσωπό μου αναφορά, αλλά για την καθυστερημένη διαπίστωσή του ότι υπάρχουν κανονικοί άνθρωποι, που αρθρώνουν δημόσιο λόγο και επηρεάζουν την κοινή μας ζωή. Αυτή τη διαπίστωση την έκανε μόλις εμφανίστηκε στα δημόσια πράγματα ο ικανός και συμπαθής συνάδελφος μου, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι πράγματι ένας «κανονικός» άνθρωπος, οξυδερκής, με ξεχωριστό ύφος και αδιαμφισβήτητο ήθος. Εχει τις απόψεις του και τις υποστηρίζει, και αυτό τον καθιστά απολύτως σεβαστό. Αλλά εξίσου «κανονικοί» άνθρωποι είναι και όσοι διαφωνούν με τις απόψεις του, εκφράζοντας τα πατριωτικά τους αισθήματα και συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Δεν ενοχλεί κανέναν το ύφος και οι απόψεις Μπουτάρη. Αντίθετα, ενοχλεί και προσβάλλει το ελιτίστικο ύφος με το οποίο κρίνουν άλλους «κανονικούς» ανθρώπους αρθρογράφοι όπως ο κ. Θεοδωρόπουλος, που «χρησιμοποιεί» τις απόψεις Μπουτάρη, για να κρύψει τη βαθιά αντιδημοκρατική του αντίληψη.

Γιατί αποτελεί αντιδημοκρατική πράξη η περιφρόνηση των πατριωτικών συναισθημάτων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Γιωργος Πατουλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή