Το μείζον ζητούμενο: εθνική συνεννόηση

Το μείζον ζητούμενο: εθνική συνεννόηση

Κύριε διευθυντά

Δυστυχώς έχουν πλέον εμφανισθεί με τρόπο έντονο και επιτακτικό όλα τα στοιχεία τα οποία οδηγούν σε μια εθνική καταστροφή:

(α) Μια άκρως επιθετική Τουρκία, η οποία είναι πλέον απροκάλυπτα εχθρική. Η Τουρκία μας θεωρεί εύκολη λεία, του χεριού της, σαφώς μειωμένης ανεξαρτησίας.  (β) Το πρόλημα με τα Σκόπια εξελίσσεται σε αρνητική για την Ελλάδα κατεύθυνση. Οι μεν δυτικοί σύμμαχοί μας πιέζουν για γρήγορη συμφωνία, κάτι που αποκλείει την ικανοποίηση της αλλαγής του συντάγματος του κράτους των Σκοπίων. Η Τουρκία έχει παρέμβει και εκεί και παρέχει πλήρη υποστήριξη στο κράτος των Σκοπιων, αποθαρρύνοντάς το να προβεί έστω και σε συμβολικές υποχωρήσεις.  (γ) Η χώρα είναι εδώ και μία δεκαετία ερειπωμένη οικονομικά, το πιο δυναμικό μέρος της νεολαίας έχει φύγει στο εξωτερικό, και στο εσωτερικό επικρατεί, με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό της κυβέρνησης, ο απόλυτος διχασμός. Με την πιο μεγάλη άνεση εκτοξεύονται οι πιο βαριές, τοξικές κατηγορίες.  (δ) Είναι λίαν αμφίβολο οτι οι ΗΠΑ, υπό τη αλλοπρόσαλλη ηγεσία του Τραμπ, είναι σε θέση να μας στηρίξουν αποτελεσματικά.

Δυστυχώς, και εύχομαι να αποδειχθεί ότι έχω λάθος, αυτά είναι ακριβώς τα συστατικά για μια εθνική καταστροφή.

Στελιος Νεγρεποντης, Ομότιμος καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών, διατελέσας αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή