Ενας «σύνδεσμος» για το Μαξίμου

Ενας «σύνδεσμος» για το Μαξίμου

Κύριε διευθυντά

Ορθώς επισημάνατε σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο σχόλιό σας το μείζον θέμα της ελλιπούς, εάν όχι ισχνής έως ανύπαρκτης, στελέχωσης του Μεγάρου Μαξίμου, στη σύνθεση και την ικανότητα/ποιότητα που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπίζονται σε πραγματικό χρόνο μείζονα προβλήματα για τη χώρα, πολλώ δε μάλλον κρίσεις, στο επίπεδο της κορυφής της κυβερνητικής εξουσίας. Μία διάσταση που ανεδείχθη, όλως ιδιαιτέρως, και στην περίπτωση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές Εβρου και της συνεχιζόμενης κράτησής τους στις τουρκικές φυλακές Αδριανουπόλεως, δίχως να διαφαίνεται, επί του παρόντος, κάποιο φως στην περιπέτειά τους.  Από την άποψη αυτή, το γεγονός ότι δεν υπηρετεί πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου στρατιωτικός από το ΓΕΕΘΑ, σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας, με καθήκοντα συμβούλου του και συνδέσμου του με το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ αποτελεί μείζονα έλλειψη. Και αυτό παρότι στρατιωτικό γραφείο συνεχίζει να προβλέπεται –εάν δεν απατώμαι– στο οργανόγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου, με διευθυντή του ανώτατο αξιωματικό των Ε.Δ. Να σας αναφέρω, λοιπόν, ότι, μετά την κρίση των Ιμίων του 1996, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επέλεξε προς τούτο τον υποπτέραρχο (Ι) Αθανάσιο Γεωργούδη, εκ παραλλήλου με τα καθήκοντά του στην ιεραρχία του ΓΕΕΘΑ. Ο αείμνηστος πτέραρχος παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι την προαγωγή του σε αντιπτέραρχο, οπότε ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, τον Μάρτιο του 2003. Τον διεδέχθη ο υποναύαρχος Κώστας Σαφλιάνης εκ παραλλήλου με τα καθήκοντά του στην ιεραρχία του Π.Ν., θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις εκλογές του 2004. Είναι μάλλον «περιττό» να υπενθυμίσω ότι και οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί των Ε.Δ. απεστρατεύθησαν στις αμέσως επόμενες κρίσεις, από τη διαδεχθείσα κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το θέμα μας είναι ακριβώς εδώ: Οτι έκτοτε η θέση αυτή –και δυστυχώς ανελλιπώς μέχρι σήμερα– δεν έχει καλυφθεί από καμία εκ των κυβερνήσεων που ακολούθησαν, όπως θα έπρεπε. Συνεπώς επείγει η κάλυψή της άμεσα. Ακόμη κι αν τέτοια θέση δεν προβλέπεται πλέον, ας επαναθεσμοθετηθεί σήμερα. Εστω και αργά, ας γίνει λοιπόν το επιβεβλημένο!

Σεραφειμ Χ. Μηχιωτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή