Ο φόβος των Ελλήνων για τους «απέναντι»

Ο φόβος των Ελλήνων για τους «απέναντι»

Κύριε διευθυντά

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 92% των Ελλήνων δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι η Τουρκία. Απίστευτο και όμως αληθινό! Τι να πει όμως κανείς για μία κυβέρνηση που στέλνει στην Ορεστιάδα τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό να πει μονάχα στους γονείς των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών μας: «Μην ανησυχείτε. Θα γυρίσουν σύντομα». Κι όταν ορθώς τον ρώτησε η μητέρα του ενός: «Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;», απάντηση δεν έλαβε από τον λαλίστατο κατά τα άλλα αναπληρωτή υπουργό.

Η Τουρκία –κακά τα ψέματα– μας έχει πάρει το πάνω χέρι κι εμείς ανήμποροι παρακολουθούμε ή –ακόμη χειρότερα– αναμένουμε το επόμενο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Με στρατιωτικούς ανήμπορους όχι μόνο να αντιδράσουν, αλλά και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα, τώρα πια που οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο με την υπεροπλία των στρατιωτών ή των τεθωρακισμένων, αλλά με αεροσκάφη και γενικώς οπλικά συστήματα τελευταίας κατασκευής.

Δεν πρόκειται να δούμε ξαστεριά από πολιτικούς και στρατιωτικούς που φοβούνται τόσο πολύ τους Τούρκους. Κι αν θέλουν να πάρουν ένα ιστορικό παράδειγμα, ας διαβάσουν τα απομνημονεύματα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος μπροστά στον δικαιολογημένο φόβο όλων των Αγγλων πολιτικών της εποχής του, όρθωσε το ανάστημά του, πολέμησε τους Γερμανούς και δικαίως ονομάσθηκε «Ο Πατέρας της Νίκης». Αλλά για να ορθώσεις ανάστημα, πρέπει να το έχεις. Κι αυτό δυστυχώς δεν το έχει ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι αρμόδιοι καθ’ ύλην πολιτικοί και στρατιωτικοί. Γι’ αυτό, όπως και σε όλες τις δύσκολες εθνικές στιγμές του ελληνισμού, ο ελληνικός λαός και στρατός ενωμένοι, ας πράξουν τα δέοντα πριν να είναι πολύ αργά. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους δικαιώσει…

Στ. Παπαγεωργιου – Γονατας, Αν. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ – Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή