«Γι’ αυτό παραμένω πιστή αναγνώστρια»

«Γι’ αυτό παραμένω πιστή αναγνώστρια»

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της 27/3 η κ. Λίνα Γιάνναρου, στο άρθρο της με τίτλο «Ηταν ένα κουταβάκι», καθώς και στο φύλλο της 28/3 η κ. Γιούλη Επτακοίλη στο άρθρο της με τίτλο «Αν όχι για μένα, για τον σκύλο μου», ψέγουν όλους εμάς που σπεύσαμε να ξεσηκωθούμε και να υπογράψουμε διαμαρτυρίες για το περίφημο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Η κριτική τους εστιάζεται στο ότι κανείς απο εμάς δεν είχε διαβάσει το περίφημο νομοσχέδιο ή πως σπεύσαμε να αντιδράσουμε χωρίς να εξετάσουμε με ψυχραιμία ορισμένες πτυχές του.

Ομολογώ πως ούτε εγώ το διάβασα το νομοσχέδιο και ήμουν από τους πρώτους που ξεσηκώθηκαν και υπέγραψα όλες τις διαμαρτυρίες. Αν όμως θα έπρεπε να διαβάζω τα ΦΕΚ και να διατρέχω τα νομοσχέδια που προετοιμάζει η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν θα χρειαζόταν να αγοράζω εφημερίδα…

Η συνάδελφός τους η κ. Μάνδρου, με το άρθρο της «Οι “μαύρες” σελίδες του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς» στις 27/3 (Kathimerini.gr), μας δίνει μια κατατοπιστική σύνοψη. Γι’ αυτό διαβάζω εφημερίδες!

Ειρήσθω εν παρόδω ότι στις διαβουλεύσεις που έγιναν για το νομοσχέδιο είχαν αποκλειστεί όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία, παρόλο που απαρτίζονται από ανθρώπους που διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά ενίοτε και τα χρήματά τους και οι οποίοι δεν θέλουν να διορισθούν για να κάνουν καριέρα «φιλόζωου» στο Δημόσιο, σε δήμους ή κοινότητες… Εδώ να υπενθυμίσω πως πολλοί δήμοι «υπεξαιρούν» ποσά που προορίζονται για τη θέρμανση σχολείων κ.λπ., άλλοι δε κρατούν περήφανα διπλά βιβλία και ανταμείβονται με υπουργεία! Φανταστείτε τι όργιο θα γινόταν με τα χρήματα που θα προορίζονταν για τα ζώα. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τερψη Καπετου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή