«Ο Καλλικράτης πρέπει ν’ αλλάξει»

«Ο Καλλικράτης πρέπει ν’ αλλάξει»

Κύριε διευθυντά

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει από της αναλήψεως της προεδρίας της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόγραμμα πειστικό, ρεαλιστικό, υπεύθυνο και αξιόπιστο για την ανάταξη της χώρας από την πολύπλευρη κρίση, την οποία επιδείνωσε ιδίως θεσμικά και αποδόμησε αξιακά η ανίκανη κυβέρνηση της πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο αντικειμενικός όμως και καλόπιστος πολίτης, ο οποίος βλέπει λύση του επιδεινούμενου πολιτικού προβλήματος της χώρας από την υπεύθυνη, αξιόπιστη και σύγχρονη, φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνει ένα μεγάλο κενό στις μέχρι τώρα, και κατά καιρούς, διακηρυγμένες προγραμματικές θέσεις της. Το σπουδαίο αυτό κενό αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, που συνιστά το πρωτοκύτταρο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση οργανούμενη θεσμικά, εμπλουτισμένη με θεσμούς, με θεσμοθετημένους πάγιους και σταθερούς οικονομικούς πόρους, μπορεί να μεταβληθεί σε απέραντο εργοτάξιο της επαρχιακής Ελλάδος, που θα φέρει την άνθηση και την οικονομική ευημερία της υπαίθρου Ελλάδος, την οποία ο «Καλλικράτης» μετέβαλε σε νεκροταφείο κάθε δημιουργικής και παραγωγικής δραστηριότητας. Επιβάλλεται, επομένως, σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, σχεδιασμός δημοκρατικός και υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τροποποίηση του «Καλλικράτη» εκεί όπου δημιούργησε μεγάλες αδικίες και παρουσίασε δυσλειτουργίες και νέκρωσε ζωντανούς, δημιουργικούς και παραγωγικούς δήμους της χώρας μας. Ετσι, κατέστρεψε δίχως περίσκεψη τον αυτόνομο Δήμο Αιδηψού, τη ναυαρχίδα του παγκόσμιου ιαματικού τουρισμού, την παγκοσμίου φήμης λουτρόπολη της Ελλάδος, και την υπήγαγε σε δήμο του λόγγου και του κάμπου, ο οποίος περιλαμβάνει 43 ορεινά χωριά, των οποίων οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και ουδεμία ασχολία έχουν με την τουριστική δραστηριότητα, τη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία της χώρας και πρωταθλήτρια στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Και η Αιδηψός ήταν το μεγαλύτερο βιομηχανικό-τουριστικό κέντρο της Ελλάδας, αλλά το κατέστρεψε δίχως περίσκεψη.

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης του «Αρχείου Νομολογίας», πρόεδρος επιτροπής αγώνα των Αιδηψιωτών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή