Εμπαιγμός διαρκείας με τις συντάξεις

Εμπαιγμός διαρκείας με τις συντάξεις

Κύριε διευθυντά

Πρόσφατα διαβάσαμε με έκπληξη στον ημερήσιο Τύπο ότι η υπουργός Εργασίας θα ερωτήσει την τρόικα σχετικά με την επιστροφή ή όχι των παράνομων παρακρατήσεων από τις επικουρικές συντάξεις. Πίστεψα ότι πρόκειται περί φάρσας. Αν, όμως, δεν είναι φάρσα, πρόκειται περί εμπαιγμού χιλιάδων συνταξιούχων.

Η υπουργός Εργασίας δεν διευκρίνισε αν, όταν έκλεβαν –γιατί περί κλοπής πρόκειται– ποσοστά από τις πενιχρές επικουρικές συντάξεις, είχε ρωτήσει την τρόικα. Ο σχετικός νόμος που επιβάλλει περικοπές των επικουρικών συντάξεων θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση και εφαρμόστηκε από την ίδια. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να εφαρμόσουν σωστά έναν νόμο που οι ίδιοι θέσπισαν; Αν όχι, τότε πρόκειται περί επικίνδυνων –ο ηπιότερος χαρακτηρισμός– ανθρώπων.

Δεν γνωρίζω αν η υπουργός Εργασίας διδάχθηκε ποτέ νομικά, θα μπορούσαν, όμως, οι σύμβουλοί της ή οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου της να την ενημερώσουν ότι τα κλοπιμαία –γιατί περί κλοπιμαίων πρόκειται– επιστρέφονται.

Αιδώς Αργείοι!

Δρ Παναγιωτης Ν. Γεωργουσης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή