Περί Μακεδονίας, εμπορίου, εξαγωγών

Περί Μακεδονίας, εμπορίου, εξαγωγών

Κύριε διευθυντά

Πολύ φοβάμαι πως η διεθνής επιτροπή που πρόκειται να διευθετήσει τις εμπορικές ονομασίες μεταξύ ελληνικής και Βόρειας Μακεδονίας θα αποτελέσει το μεγαλύτερο φιάσκο της όλης υπόθεσης, εις βάρος της ελληνικής πλευράς. Οχι διότι θα είναι επιλεγμένα τα μέλη της έτσι ώστε να συμπεριφέρονται λιγότερο φιλελληνικά.

Λόγοι αντικειμενικοί θα επηρεάσουν Αγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, ισπανόφωνους και πολλούς άλλους, μέλη αυτής της επιτροπής, να ευνοήσουν μάλλον τις βορειομακεδονικές εξαγωγές, παρά τις ελληνο-μακεδονικές, από τη δική τους «αντικειμενική» αξιολόγηση, αφού όλοι αγαπούν περισσότερο τη δικιά τους την πατρίδα και, ως εκ τούτου, δεν θα έχουν λόγους να φοβηθούν από τις βορειομακεδονικές εξαγωγές (τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του).

Από τις ελληνομακεδονικές, όμως, που στηρίζονται και από μια ολόκληρη Ελλάδα, θα έχουν να χάσουν πολύ, πολύ περισσότερα. Εαν βέβαια κάποιος βορειομακεδονικός εξαγωγικός κλάδος εμφανισθεί ιδιαίτερα δυναμικός, ασφαλώς και δεν θα διστάσουν να τον «κοπανήσουν», αναδεικνύοντας παράλληλα και τη «δήθεν ουδετερότητά!» τους.

Εκτός κι αν αφήσουμε τον κ. Νίμιτς να ορίσει εκείνος την επιτροπή, οπότε «σωθήκαμε!»… Εξάλλου και επ’ αυτού, συνολική (οver all) απάντηση έδωσε ο κ. Αρ. Δοξιάδης στην «Κ» της 24ης Ιουνίου μετο «Τρίλημα του Μακεδονικού».

Πανος Κ. Παναγοπουλος, Γεωπόνος οικονομολόγος, διδάκτωρ του Παν/μίου της Σορβόννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή