Η στείρα αντιπαράθεση δεν ωφελεί τον τόπο

Η στείρα αντιπαράθεση δεν ωφελεί τον τόπο

Κύριε διευθυντά

Ανεξαρτήτως πολιτικών συμπαθειών και σαν Ελληνας του εξωτερικού, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη γενική διαπίστωση ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ξεπερνά τον εαυτό του. Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη λέξη «παρεκτρέπεται» αλλά σίγουρα άσκοπα ξεπερνά τα όρια του εαυτού του. Και μάλιστα το πράττει αντιμαχόμενος το αντίπαλο σκαιώδες δέος του κ. Αλ. Τσίπρα – κάπως όπως στο θέατρο σκιών του Καραγκιόζη δίνονται ηχηρά οπτικοακουστικά χτυπήματα στο σεντόνι/οθόνη προς τέρψιν του κοινού. Βεβαίως, κανείς ποτέ πεθαίνει ακαριαία. Ολοι επιζούν μέχρι και την επόμενη παράσταση.  Και εξηγούμαι: εκ φύσεως ήπιος και αξιοκρατικός, ευγενής και προσηνής, ανώτερα μορφωμένος και στα οικονομικά πλήρως καταρτισμένος, Ευρωπαίος από ανατροφή, με παιδεία και ευχέρεια στις ξένες γλώσσες ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κατήγορος (π.χ. «ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης») ή σαν τηλεπικοινωνιακός εισαγγελέας της διαφθοράς. Αυτοί οι ρόλοι ανήκουν πρωτίστως στα στελέχη του κόμματός του, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, ίσως κατά περίπτωση και σε έγκριτους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και επίδοξος επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να μας περιγράφει το μέλλον της χώρας όπως το σχεδιάζει, τις λύσεις των εθνικών προβλημάτων, την εθνική συνδιαλλαγή και ομόνοια, τις διεθνείς μας επιδιώξεις και τα εθνικά μας οράματα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αρμόζει να συμπεριφέρεται προσβλητικά ή αγοραία όπως ανέκαθεν συμπεριφερόταν ο κ. Τσίπρας. Οι διάλογοι του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, σε δημόσια fora, σε άρθρα και κείμενά του πρέπει να διαμορφώνονται σαν διάλογοι με την Ελλάδα και την κοινωνία της. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η προσωπική αντιπαράθεση που δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο, επισκιάζει τα εθνικά ζητήματα, αποπροσανατολίζει τους πολίτες, εν τέλει αδικεί και υποβαθμίζει τον δυνάμει πρωθυπουργό.

Επιτέλους, ουδείς από τους «επικοινωνιολόγους» της Ν.Δ. δεν μπορεί να επικοινωνήσει στο κόμμα του αυτή την προφανή αλήθεια; Η σύγκριση αξιών και συμπεριφορών θα μιλήσει από μόνη της σε όλους μας.

Μιχαλης Μοσχος, Λονδίνο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή