Οδός Εκλογών και… Αληθείας, γωνία

Οδός Εκλογών και… Αληθείας, γωνία

Κύριε διευθυντά

Πολύ σωστά γράφει σε επιστολή του ο κ. Μόσχος από το Λονδίνο (17/7/18) ότι «η στείρα αντιπαλότητα δεν ωφελεί τον τόπο». Μέμφεται δε τους επικοινωνιολόγους που δεν ενημερώνουν τη Ν.Δ. για την προφανή αυτή αλήθεια. Και όμως, οι επικοινωνιολόγοι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Δουλειά τους είναι πώς το κόμμα θα κερδίσει άνετα τις εκλογές και όχι πώς θα ωφεληθεί ο τόπος – πρόβλημα των πολιτικών.

Υπάρχουν επίσης πολιτικοί, και μάλιστα στελέχη της Ν.Δ., που φρονούν (όχι αβάσιμα) ότι οι εκλογές κερδίζονται και η εξουσία κρατιέται με μεθόδους και πρακτικές Τσίπρα και όχι όπως θα ήθελε (υποθέτω) ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή λέγοντας στον λαό την πάσα –πικρή– αλήθεια, χωρίς φόβο μήπως χάσει τις εκλογές και χωρίς πάθος, σαν αυτό του κ. Τσίπρα («ή αυτοί ή εμείς»).

Ο σκεπτόμενος πολίτης διατηρεί ακόμη σοβαρές επιφυλάξεις που αντιστοιχούν σε οδυνηρά (υποθέτω) διλήμματα για τον αρχηγό, όπως: Θα εξακολουθήσει τη στείρα αντιπαράθεση όπως υπαγορεύει η μικροπολιτική ή θα πράξει αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό και ωφέλιμο για τον τόπο; Θα ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού ή θα πάρει το δύσβατο, ανηφορικό και μοναχικό μονοπάτι, αυτό που θα προσδώσει νόημα στην πολιτική και θα αναδείξει τον ίδιο σε άξιο πολιτικό ηγέτη, χρήσιμο για τον τόπο; Τελικά, θα τολμήσει ή θα συμβιβασθεί;

Ιωάννης Αθ. Μακρής Καστέλλια Παρνασσίδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή