Το «ανοιχτοχέρικο» υπουργείο Παιδείας

Το «ανοιχτοχέρικο» υπουργείο Παιδείας

Κύριε διευθυντά

Θέλω να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τις αναίτιες σπατάλες του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να αποσπάσει ημετέρους εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Γερμανίας. Το κάνει διώχνοντας μονόμισθους παντρεμένους δασκάλους (με Ελληνα ομογενή) και στέλνοντας δίμισθους από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν τριπλάσιο κόστος (μισθός Ελλάδος + επιμίσθιο 1.350 ευρώ + μισθός αναπληρωτή). Μόνο αν δεν καλύψουν τις θέσεις οι δίμισθοι, μπορούν να πάρουν κάποιους από τους μονόμισθους! Με τα εξοικονομηθέντα επιμίσθια θα μπορούσαν να προσληφθούν πυροσβέστες για πυροπροστασία, να βοηθηθούν πυροπαθείς…

Ζήτησε πέρυσι με τον νέο νόμο 4415 (αρθ. 36 §1) από τους παντρεμένους δασκάλους να του πάνε ουσιαστικά μέσα σε 4 μήνες πτυχίο γερμανομάθειας Γ1, κάτι εκ των πραγμάτων αδύνατον, με συνέπεια να τους διώξει: Είναι σαν να λες σε έναν δάσκαλο στην Ελλάδα, που μετά 20 χρόνια υπηρεσίας μετατίθεται στην Αθήνα: Κοίταξε, αν δε μου φέρεις μέσα σε 4 μήνες το Proficiency θα σε στείλω στο… Σουφλί και θα βάλω, άλλον, δικό μου, στη θέση σου. Φέτος που του πήγαν το Γ1, δεν τους εντάσσει πια στον νόμο. Ο νόμος εφαρμόστηκε μία μόνο φορά, πέρυσι για να τους διώξει… Κανείς δεν έχει αντίρρηση να έρθουν εκπαιδευτικοί στη Γερμανία. Εκεί όμως όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις. Το υπουργείο δημιουργεί ανάγκες διώχνοντας οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς που ζουν μόνο με τον μισθό της Ελλάδας. Με την ανήθικη αυτή πολιτική θέτει πλέον την εκπαίδευση του εξωτερικού καθαρά σε τυχοδιωκτική βάση.

Επειδή ζω το δράμα των εκπαιδευτικών αυτών και βλέπω ως φορολογούμενος Ελλην πολίτης να περικόπτεται βάναυσα η σύνταξη της μητέρας μου κάτω του ημίσεος, ενημέρωσα τους επόπτες της ελληνικής οικονομίας Κλάους Ρέγκλινγκ (διευθυντή του ESM) και Μάριο Ντράγκι (πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους στο ζήτημα της σπατάλης αυτής.

Δρ Χρηστος Γαριδης, Στουτγάρδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή