«Ο πλοίαρχος πρέπει να είναι ένας»

«Ο πλοίαρχος πρέπει να είναι ένας»

Κύριε διευθυντά

Ο ναύαρχος κ. Παναγ. Χηνοφώτης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σε άρθρο του στην «Κ», 31-7-2018, με τίτλο «Η επόμενη ημέρα και το Κοινοβούλιο», σχολιάζοντας τα προβλήματα που προέκυψαν από την καταστρεπτική πυρκαγιά στην περιοχή Μάτι – Βουτζά υποστηρίζει αντιφατικές θέσεις που χρήζουν καλόπιστης κριτικής.

Γράφει σε διάφορες παραγράφους:

«Το εθνικό μας Κοινοβούλιο έχει κομβικό ρόλο στο νομοθετικό έργο (αυτονόητο)».

«Η Βουλή διαθέτει τα μέσα και τις δυνατότητες, με κατάλληλα και ικανά στελέχη, με ρεαλιστικό στόχο να συνδράμει στην ορθή κατανομή αρμοδιοτήτων και καθορισμού διαδικασιών ευθύνης και εξουσίας».

Συνιστά: «Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία ως διευθύνουσα θα επιβλέπει τον έλεγχο, τον συγκερασμό και αποδοχή προτάσεων διαφόρων επιμέρους επιτροπών». Από το κείμενο του κ. Π.Χ. συνάγεται ότι προβλέπει την παραχώρηση στη Βουλή εκτελεστικών αρμοδιοτήτων.

Το ερώτημα ενός άσχετου με το Σύνταγμα είναι: Η εκτελεστική εξουσία (η κυβέρνηση) τι ρόλο θα παίζει; Η χώρα θα έχει δύο εκτελεστικές εξουσίες; Ο κ. ναύαρχος, που ασφαλώς θα έχει κυβερνήσει πολεμικά πλοία, ξεύρει ότι ένας είναι ο πλοίαρχος και έχει την απόλυτη εξουσία και ευθύνη για ό,τι γίνεται ή παραλείπεται στο πλοίο.

Πώς δέχεται την παράλληλο ύπαρξη δύο εξουσιών στη χώρα, που είναι κάτι παραπάνω από ένα καράβι;

Γεωργιος Αραμπατζης, Ιατρός, Χολαργός

«Ο πλοίαρχος πρέπει να είναι ένας»-1

Στην περιοχή της Ακρόπολης υπάρχει το υπέροχο μουσείο. Εκεί στεγάζονται στοργικά τα γλυπτά μάρμαρα του Παρθενώνα. Συχνές και πολυπληθείς, καθημερινές τουριστικές αφίξεις. Ενθουσιάζουν απρόσμενα το συλλογικό φαντασιακό του Αθηναίου αρχαιολάτρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή