Ο τουρισμός στην Κάρπαθο

Κύριε διευθυντά

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το δημοσίευμά σας με τίτλο «Ερασιτέχνες του τουρισμού αμαυρώνουν την εικόνα» που υπογράφεται από την κ. Αλεξάνδρα Κασσίμη, δημοσιευμένο στις 07/08/2018, που αφορούσε μεταξύ άλλων σε ένα περιστατικό στο νησί της Καρπάθου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα σε ένα εστιατόριο δόθηκε δελτίο παραγγελίας αντί απόδειξης σε ένα ζευγάρι Ελλήνων στην Κάρπαθο, έγινε διαχωρισμός Ελλήνων με ξένους κατά την παραγγελία και εις επίρρωσιν αυτών παρατίθεται μια φωτογραφία ενός δελτίου παραγγελίας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: 1. Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook χωρίς να είναι δημόσια ανάρτηση, αλλά μόνο μεταξύ των φίλων μου εκ των οποίων δεν συγκαταλέγεται η κ. Κασσίμη, οπότε ανακύπτει το ερώτημα πώς έγινε χρήση της φωτογραφίας αυτής από τη δημοσιογράφο σας. Επιπροσθέτως, ουδέποτε έδωσα τη συγκατάθεσή μου σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει την εν λόγω φωτογραφία για οποιοδήποτε σχετικό δημοσίευμα που να αφορά στο νησί της Καρπάθου. Η ανάρτησή μου είχε καθαρά σκωπτικό χαρακτήρα με σκοπό να καυτηριάσει, και όχι να αναδείξει ένα πραγματικό γεγονός. 2. Απόδειξη παρελήφθη μαζί με το δελτίο παραγγελίας, άρα οποιαδήποτε αναφορά γίνεται στο άρθρο σας για μη χορήγηση απόδειξης είναι αναληθής.  3. Επειδή οι διπλανές παρέες ήταν όλοι ξένοι (και προφανώς γι’ αυτό υπήρξε η σημείωση για την οποία έγινε το χιουμοριστικό σχόλιο), δεν παρατήρησα απολύτως καμία διαφορετική διαχείριση από το προσωπικό είτε στην εξυπηρέτηση είτε στα πιάτα. Οπως προαναφέρθηκε, η δημοσίευση είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα.

Ως εκ τούτου με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να καταγγείλω τα κάτωθι: 1. Πώς χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο της εφημερίδας σας μια φωτογραφία που δεν σας ανήκει, ούτε είχατε την άδεια χρήσης αυτής είτε προφορικά είτε γραπτά; 2. Πώς χρησιμοποιείτε μια ανάρτηση, η οποία θα μπορούσε να είναι ψευδής, παραποιημένη, σκόπιμα αναρτημένη χωρίς καν να προβείτε σε επιβεβαίωση της πληροφορίας από αυτόν που ήταν παρών; Για ποιο ζευγάρι γίνεται λόγος, σε ποιο εστιατόριο και σε ποια ακριβή ημερομηνία, αναρωτηθήκατε;  3. Τέλος, αναρωτιέστε ποια η ευθύνη σας να διασύρετε ένα ολόκληρο νησί από μια ανάρτηση χιουμοριστική προς φίλους την οποία δεν μπήκατε στη διαδικασία να επιβεβαιώσετε;

Αναφορικά με το θέμα της παραπληροφόρησης και παραποίησης των γεγονότων ζητώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στην έντυπη, αλλά και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας, ώστε να αποκαταστήσετε τις υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρονται στο νησί της Καρπάθου, το οποίο διασύρατε άνευ λόγου με ένα άρθρο το οποίο στερούνταν δημοσιογραφικής εγκυρότητας. Ευελπιστώ η εφημερίδα σας στο μέλλον να αποφύγει ανάλογα άρθρα που στερούνται δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εγκυρότητας.

Φωτος Λαμπρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή