Γεφύρι της Αρτας και Ελληνικό

Γεφύρι της Αρτας και Ελληνικό

Κύριε διευθυντά

Πόσες δεκάδες χρόνια λειτούργησε ως αεροδρόμιο το Ελληνικό με τον απίστευτο θόρυβο από κάθε προσγείωση ή απογείωση, σε σημείο που οι κάτοικοι της περιοχής εκείνες τις στιγμές σταματούσαν τις συζητήσεις μεταξύ των. Οι κάτοικοι τότε παρακαλούσαν να φύγει από εκεί για να ησυχάσουν. Τώρα είναι απορίας άξιον πώς οι ίδιοι κάτοικοι, που επιτέλους ήρθε η ώρα να γίνει ένα υπέροχο συγκρότημα και πάρα πολύ αξιόλογο για τον τουρισμό, η μοναδική «βιομηχανία» που αποφέρει στο κράτος, διαμαρτύρονται αντίθετοι στο έργο με τεκμήρια αβάσιμα, όπως δεν θα «βλέπουν» την Ακρόπολη αν κτίσουν πολυκατοικίες. Αδιανόητο επίσης αφού έχει αποφασισθεί από το ΣτΕ να προχωρήσει το έργο, γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση, εκεί ίσως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες; Ας προσέξουν όμως, διότι αν αγανακτήσουν οι επενδυτές και φύγουν, τότε θα χάσει το κράτος και θα κερδίσουν κάτοικοι της περιοχής που τώρα διαμαρτύρονται και έτσι θα «βλέπουν» την Ακρόπολη όπως σήμερα.

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο έργο που δεν προχωρούν οι αρμόδιοι, είναι και άλλα λόγω γραφειοκρατίας και ημιμάθειας των δημοσίων υπαλλήλων που φέρουν εμπόδια στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Κάποιοι, λοιπόν, θα πρέπει να «θυσιαστούν» για να γίνει το έργο του Ελληνικού και ο υπεύθυνος που έχει το τελευταίο πρόσταγμα, δηλαδή ο πρωθυπουργός, να πάρει την απόφαση αμέσως, όπως ο πρωτομάστορας στο γεφύρι της Αρτας.

Δημητρης Σκεπαρνιας

Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή