Περί τραγωδιών και μνημοσύνων

Περί τραγωδιών και μνημοσύνων

Κύριε διευθυντά

Στις 18 Αυγούστου του 2008, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ramstein, στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών, με θεατές χιλιάδες ανθρώπους. Κάποια στιγμή και ενώ ένα σμήνος πετούσε πάνω από το αεροδρόμιο, το ιταλικό μαχητικό ανεφλέγη στον αέρα και κατέπεσε σχετικά κοντά στους θεατές. Ακολούθησε έκρηξη και οι φλόγες έφθασαν σε μεγάλο ύψος. Αποτέλεσμα: 70 νεκροί (μαζί με τους πιλότους) και πάνω από 300 τραυματίες.

Δέκα χρόνια αργότερα, στις 28 Αυγούστου του 2018, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας εκείνης. Το παραπάνω γεγονός και τα όσα συμβαίνουν στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου τελούνται μνημόσυνα για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, φυσικών και άλλων καταστροφών κ.λπ., προκαλούν το εύλογο, όπως πιστεύω, ερώτημα: Γιατί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν τελεί στη Μητρόπολη επιμνημόσυνη δέηση για τους 98 νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι; Μήπως δεν το σκέφθηκε ή μήπως για να μην ενοχληθεί ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, ασφαλώς, δεν θα τολμήσει να παραστεί;

Πετρος Στ. Μακρης-Σταϊκος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή