Ενα εγχειρίδιο νομικών γνώσεων

Ενα εγχειρίδιο νομικών γνώσεων

Κύριε διευθυντά

Με τον τίτλο «Τι είναι δίκαιο;» το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξέδωσε και κυκλοφόρησε, με πρόλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, το σύγγραμμα, απόσταγμα νομικής σοφίας του διαπρεπούς δασκάλου του δικαίου και ακαδημαϊκού Απ. Γεωργιάδη σε έναν καλαίσθητο τόμο.

Το σύγγραμμα αυτό δεν απευθύνεται μόνο στον νομικό κόσμο, απευθύνεται σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, γιατί αποκρυπτογραφεί –δίκην ιεροφάντη– τις έννοιες του νομικού ιερατείου και τις κάνει προσιτές στο άγευστο από νομική παιδεία ευρύτερο κοινό. Το σύγγραμμα αυτό είναι ένα πανόραμα ιδεών ολοκλήρου του δικαίου και νομίζω ότι πρέπει να διατίθεται στα λύκεια και σε όλες τις ανώτατες σχολές, γιατί αποτελεί την πολιτική αγωγή και παίδευση των Ελλήνων. Ολη η κοινωνική ζωή ρυθμίζεται από το δίκαιο που τελικό αποδέκτη έχει τον Ελληνα πολίτη. Ο πολίτης από αυτό το βιβλίο –Αγία Γραφή της Νομικής Επιστήμης– θα πληροφορηθεί τις γνώσεις κατά τρόπο σαφή, σαγηνευτικό, απλό, εύληπτο, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει συνείδηση ενάρετου, πολίτη – Δημοκράτη και ως άμεσο όργανο του κράτους, ως κυρίαρχος λαός και εκλογικό σώμα να λειτουργεί με επάρκεια, ευστοχία και αποτελεσματικότητα. Οι Ελληνες που θέλουν και πρέπει να γίνουν πολίτες και όχι ψηφοφόροι και οπαδοί ας διαβάσουν αυτό το έξοχο εγκόλπιο του πολίτη, αυτό το θαυμάσιο Ευαγγέλιο της πολιτικής αγωγής του Ελληνα πολίτη. Αυτό το σύγγραμμα πρέπει να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι και να γίνει προσφιλές ανάγνωσμα ιδίως της νεολαίας μας από την οποία αύριο θα προέλθει η ηγεσία του τόπου.

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πρώην επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας» – νομικός συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή