Ποιοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα;

Ποιοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα;

Κύριε διευθυντά

Ο κ. πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών μάς καλεί να τηρήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Ποια συμφωνία; Αυτή που καταπάτησαν οι Σκοπιανοί πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της με το να ονομάσουν το κράτος τους με το όνομα «Μακεδονία» αντί να το ονομάζουν «Βόρεια Μακεδονία», όπως είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τη σύμβαση που μόλις είχαν υπογράψει; Ή τη συμφωνία που σε κάθε ευκαιρία καταπατά ο πρόεδρός τους που «Μακεδονία» ανεβάζει, «Μακεδονία» κατεβάζει την, κατά τη συμφωνία, «Βόρεια Μακεδονία»;

Αντί να καλεί εμάς ο κ. πρεσβευτής να τηρήσουμε τη συμφωνία, ας συμβουλεύσει τον πρόεδρό του να σέβεται πρώτος αυτός τις συμφωνίες και μετά να αξιώνει από τους άλλους να τις σεβασθούν.  Η κυβέρνηση πρέπει να καταγγείλει αμέσως την αμαρτωλή συμφωνία των Πρεσπών με την αυταπόδεικτη αιτιολογία ότι οι Σκοπιανοί την παραβίασαν αμέσως μετά την υπογραφή της και εξακολουθούν να την παραβιάζουν κάθε ημέρα και με κάθε ευκαιρία.

Ευαγγελος Ανδριανος, Επίτιμος αρεοπαγίτης, Καστόρειον Λακωνίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή