Κάπνισμα, βελανίδια και «Παρθενώνες»

Κάπνισμα, βελανίδια και «Παρθενώνες»

Κύριε διευθυντά

Σε φύλλο της εφημερίδας σας (7/11) και σε επιστολή του αναγνώστη σας κ. Δημ. Γεωργαντά σχετικά με τη δωρεά οργάνων και το κάπνισμα αναφέρεται: «…Είμαστε το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη αλλά και μακράν τριτοκοσμικόν, όπως θέλουμε να χαρακτηρίζουμε χώρες όπως το Μπανγκλαντές, την Ινδία, το Πακιστάν και την Τουρκία, που δεν εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικόν νόμο…» κ.λπ. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για τις άλλες αναφερόμενες χώρες, όσον αφορά όμως στην Τουρκία και βασιζόμενος  σε αλλεπάλληλες επισκέψεις μου εκεί τα τελευταία 2-3 χρόνια, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται και μάλιστα αυστηρά και με συνέπεια.

Μια φράση-κλισέ που ηδονικά επαναλαμβάνουμε και που κυρίως αφορά τους Ευρωπαίους, είναι ότι «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια». Μπορεί να είναι και έτσι, έλα όμως που έχει ο καιρός γυρίσματα και έφτασαν αυτοί σήμερα να χτίζουν τους σύγχρονους «Παρθενώνες», δηλαδή τα τεχνολογικά επιτεύγματα, διαστημικές πτήσεις κ.λπ. και εμείς να τρώμε τα σύγχρονα «βελανίδια», δηλαδή το κουτόχορτο που αφειδώς μας ταΐζουν οι πολιτικοί μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

Γιώργος Παπαδημητρίου, Παγκράτι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή