Η πλαστογράφηση και οι «τυφλοί»

Η πλαστογράφηση και οι «τυφλοί»

Κύριε διευθυντά

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση, που επέβαλε ποινή καθείρξεως δέκα ετών σε μία καθαρίστρια για πλαστογράφηση εγγράφου, μου έφερε στον νου τους τυφλούς της Ζακύνθου (σημ.: χθες αποφασίστηκε αναίρεση της ποινής της και αποφυλάκιση).

Αραγε η πλαστογράφηση εις βάρος του Δημοσίου γίνεται μόνον επί εγγράφου; Αυτοί που δηλώνουν τυφλοί όντας ανοιχτομάτηδες δεν πλαστογραφούν τη φύση και την αλήθεια; Και οι γιατροί που βεβαιώνουν την τυφλότητα δεν πλαστογραφούν (και εγγράφως) την αλήθεια εις βάρος της ηθικής και του κράτους; Και όλοι όσοι συνήργησαν στην απάτη, σε ιατρικό, διοικητικό και πολιτικό επίπεδο, δεν θα πρέπει να είναι υπόλογοι για τη ζημιά που προκάλεσαν στα οικονομικά και στην εικόνα του «κράτους δικαίου»;

Θυμίζω ότι οι «τυφλοί», εκτός από την προσωπική τους οικονομική ενίσχυση, έπαιρναν επιδόματα για συνοδούς (άνθρωπο ή ζώο), μεταβάσεις σε νοσοκομείο, εξετάσεις, φάρμακα κ.λπ., σύμφωνα με ό,τι γράφτηκε όταν απεκαλύφθη η αλήθεια. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, όταν όλα αυτά γίνονταν σε μια μονοεδρική εκλογική περιφέρεια, στην οποία η εκλογή κρινόταν από μερικές ψήφους. Δόθηκαν τότε υποσχέσεις ότι θα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι και θα επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο κάθε αχρεωστήτως καταβληθείσα, πάσης μορφής δαπάνη. Μήπως είναι ώρα να μάθουμε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας; Μήπως πρέπει να μάθουμε σε ποιο ύψος έφτασαν τα επιδόματα που επεστράφησαν, για να μην αισθάνεται αδικημένη η καημένη η καθαρίστρια; Για να το συγκρίνουμε με το ύψος των μισθών που πήρε εργαζόμενη και καλείται να επιστρέψει.

Θ. Γ. Βουδικλαρης, Πολιτικός μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή