Χρειαζόμαστε μια Γερουσία

Κύριε διευθυντά

Από το 1821 η πατρίδα μας δεινοπαθεί, δανείζεται και όλο μας φταίνε οι ξένοι. Πάντα ξένος δάκτυλος. Εχουμε ένδοξο παρελθόν και δυστυχώς άδηλο μέλλον. Το πολίτευμά μας νοσεί. Οποιος και αν κυβερνήσει, σε βάθος χρόνου θα φθαρεί. Ο μοναδικός έλεγχος είναι ο της αντιπολίτευσης, που τελικά καταλήγει σε συμψηφισμό ανομημάτων. Οι βασικοί πυλώνες της καλής λειτουργίας ενός κράτους είναι το πολίτευμα και η Δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε επειγόντως αλλαγές.

Οι βουλευτές να γίνουν 180 και να συσταθεί ένα αιρετό θεσμικό όργανο που θα ελέγχει και εγκρίνει προκαταβολικά όλες τις βασικές πράξεις της κυβέρνησης, όπως στις ΗΠΑ η Γερουσία.

Επειδή συνήθως στο βουλευτικό οι νομικοί πλειοψηφούν, στο νέο θεσμικό όργανο, τη Γερουσία, να εισέρχονται με ποσόστωση. Η δωσιδικία βουλευτών – γερουσιαστών να είναι στον φυσικό δικαστή, όπως κάθε πολίτη. Η θητεία των βουλευτών – γερουσιαστών να είναι πενταετής με κατάργηση των προνομίων τους.

Η πενταετία να εξαντλείται και, αν τα κόμματα δεν συμφωνούν, η κυβέρνηση να συνεχίζει το έργο της με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Οι υπουργοί να είναι το πολύ το 10% των βουλευτών, χωρίς δικαίωμα υποψηφιότητας για δύο πενταετίες.

Η συνηγορία στα δικαστήρια να είναι προαιρετική. Είναι απαράδεκτο να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα και να εκχωρούμε με νόμο τα προσωπικά δικαιώματα. Να ισχύει μία αναβολή για κάθε διάδικο, υπό τον όρο ο αιτών να καταβάλλει άμεσα τα πραγματικά έξοδα όλων των παραγόντων της δίκης. Οι υποθέσεις να δικάζονται εντός τριμήνου και οι αποφάσεις να εκδίδονται καθαρογραμμένες εντός τριμήνου από την εκδίκαση.

Νικος Ιωαν. Γουβιανακης, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή