Αιρετική πρόταση κατά υπογεννητικότητας

Αιρετική πρόταση κατά υπογεννητικότητας

Κύριε διευθυντά

Το κύριο άρθρο της «Κ» (30-12-2018) καθώς και σχετικό αφιέρωμα (σελ. 6) της κ. Τασούλας Καραϊσκάκη, μας υπενθύμισαν το εφιαλτικό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας εξαιτίας της υπογεννητικότητας και της μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων νέων, οι οποίες απειλούν το μέλλον της πατρίδος.

Τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες έχουν γίνει πολλές μελέτες και δημοσιεύσεις με προτάσεις, κυρίως παροχής οικονομικών κινήτρων, προς αύξηση των γεννήσεων, που δεν εφαρμόσθησαν με συνέχεια και συνέπεια, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι πολύπλοκο, αλλά δεν είναι της παρούσης επιστολής.

Περιοδικώς, από το αστυνομικό δελτίο των ΜΜΕ, πληροφορούμεθα για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών, προερχομένων από χώρες χαμηλού βιοτικού επιπέδου, τα οποία δίνονται, έναντι αμοιβής, σε Ελληνες θετούς γονείς που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν.

Οταν ο πληθυσμός μας γερνάει επικίνδυνα, τι βλάπτει το έθνος η «εισαγωγή» παιδιών καλής υγείας από ξένες χώρες; Τα παιδιά αυτά θα μεγαλώσουν σαν γνήσιοι Ελληνες με ανάλογη παιδεία και εθνική συνείδηση.

Από ανθρωπιστικής πλευράς, τα νήπια αυτά θα ξεφύγουν από τη μιζέρια και την αυξημένη βρεφική θνησιμότητα που τα περιμένει αν μεγαλώσουν στις χώρες τους.

Προτείνω η πολιτεία να αντιμετωπίζει αυτές τις υιοθεσίες με ανοχή και σιωπηλώς να ατονήσει ο νόμος.

Η πρόταση αυτή αποτελεί μια ρεαλιστική και αμέσου εφαρμογής λύση, μέρους του δημογραφικού μας προβλήματος. Αιρετική η πρότασή μου, αλλά γιατί δεν την εφαρμόζουμε δοκιμαστικά για 2-3 χρόνια;

Γεώργιος Κ. Αραμπατζης, Ιατρός, Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή