Κομματοκρατία και αδιάφθοροι

Κομματοκρατία και αδιάφθοροι

Κύριε διευθυντά

Η οικονομική εξαθλίωση της πατρίδος μας δεν είναι μόνον οικονομική υπόθεση, αλλά περισσότερο ηθική και κοινωνική, που στηρίζεται στις τρεις αναλλοίωτες αρχές, οι οποίες έχουν εκλείψει παντελώς και ιδιαίτερα από το έτος 1981, και είναι:

1. αξιοκρατία: Παραμερίζονται ή αγνοούνται σκόπιμα άνθρωποι καθ’ όλα άξιοι, με εξαίρετες σπουδές και ιδιαίτερα προσόντα και αντ’ αυτών λειτουργεί σε όλο το μεγαλείον η κομματοκρατία σε όλα τα κόμματα που διοίκησαν την πατρίδα μας.

2. Φορολογική συνείδηση: Το κράτος δεν είναι εχθρός μας, αλλά ο καλύτερός μας φίλος και πρέπει να εκπληρώνουμε κατ’ έτος στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας για να επιβιώσει. Από το έτος 1981 έχει χαθεί η αρχή αυτή. Είναι υποχρέωση όλων μας να πληρώνουμε στο κράτος ό,τι μας αναλογεί από το σύνολον των εσόδων μας και όχι τα όργανα του κράτους να ενοχλούν συνεχώς τους πολίτες για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις των.

3. Βαθμός τήξης της συνειδήσεως: Ολοι οι πολίτες και ιδιαίτερα εκείνοι που ασχολούνται με τα οικονομικά του κράτους ή ελέγχουν τους πάσης φύσεως εμπόρους θα πρέπει η συνείδησή τους να είναι πολύ ισχυρή και να μην τήκεται με όλα τα πλούτη του κόσμου.

Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η συνείδηση τήκεται με ένα ελάχιστο χρηματικό ποσόν και άλλοι των οποίων η συνείδησή τους δεν έχει τέλος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι της απολύτου εμπιστοσύνης και πρέπει να τους χρησιμοποιεί το κράτος.

Ιωαννης Παπαδοπουλος, Υποστράτηγος ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή