Το Μέγαρο Μουσικής και η «Αίθουσα Φίλων»

Το Μέγαρο Μουσικής και η «Αίθουσα Φίλων»

Κύριε διευθυντά

Διά της παρούσης επιστολής μου επιθυμώ να εκφράσω την αντίθεσή μου και να θέσω ευθέως το ζήτημα επαναφοράς της αρχικής ονομασίας της αιθούσης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η αρχική ονομασία της αιθούσης ως «Αίθουσα Φίλων της Μουσικής», ονομασία η οποία ίσχυσε διά τας δύο πρώτας δεκαετίας από της ενάρξεως λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ήτο η πρέπουσα, αφού μας παρέπεμπε εις την ονομασία της αντιστοίχου αιθούσης συναυλιών κλασικής μουσικής της αυστριακής πρωτευούσης, από την οποία απολαμβάνουμε μέσω της τηλεοράσεως την πρώτη Ιανουαρίου κάθε έτους το κοντσέρτο της περιφήμου Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Ηδη, εδώ και αρκετά έτη άλλαξε προς την ορθήν κατεύθυνση το λογότυπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το αντικατασταθέν λογότυπο παρέπεμπε εις την ατυχέστατη, στερούμενη ιστορικής συναισθήσεως και γνώσεως, δήλωση συζύγου πρώην πρωθυπουργού πως «μετά από χρόνια θα ενθυμούμεθα την Ακρόπολην και το Μέγαρον».

Εις αυτό το πλαίσιον ακυρώσεως μιας ακατανοήτου και ανουσίου προσωπολατρίας διά τας προδήλως μη σταλινικάς πρακτικάς και παραδόσεις της χώρας μας, προσωπολατρίας που συναντούσε κάποιος εις τας χώρας του υπαρκτού σοσιαλισμού, αλλά και αποκαταστάσεως της ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής επανατοποθετήσεως της Ελλάδος ως μιας ευρωπαϊκής χώρας που «ανήκει εις την Δύσιν», προτείνω όπως επανέλθει εκ νέου η αρχική ονομασία της αιθούσης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ως «Αίθουσα Φίλων της Μουσικής».

Ιωαννης Κωνσταντινιδης, Αθήναι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή