Το κοριτσάκι με τις τρακατρούκες

Το κοριτσάκι με τις τρακατρούκες

Κύριε διευθυντά

Δυστυχώς, παρά τις τραγικές συνέπειες των εθίμων που σημάδεψαν και το φετινό Πάσχα, δεν φαίνεται να γλιτώνουμε εύκολα από αυτά. Γιατί δεν είναι λίγοι οι αρμόδιοι, όπως ο δήμαρχος της Καλαμάτας, που θα ήταν πρόθυμοι να βρουν μύριες όσες δικαιολογίες για να αποφύγουν να πολεμήσουν το κακό.

Εχω την τύχη να περνάω εδώ και μερικά χρόνια τις πασχαλινές αργίες στην Υδρα. Τελευταία, παρατηρείται μια ύφεση στο έθιμο της τρακατρούκας. Φέτος, ανήμερα το Πάσχα το μεσημέρι βρέθηκα με την παρέα μου σε μια ταβέρνα δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης. Σχεδόν μόλις καθίσαμε, σηκώθηκε από διπλανό τραπέζι ένα κορίτσι και πέταξε μία. Το μιμήθηκαν δυο-τρία αγοράκια από ένα άλλο τραπέζι, χωρίς οι γονείς τους να ενδιαφερθούν για το κατά πόσον ο θόρυβος ενοχλούσε τους υπόλοιπους. Τη σκυτάλη πήρε ένα αγόρι από ένα τρίτο τραπέζι, με τη διαφορά πως πέταξε την τρακατρούκα ανάμεσα στα τραπέζια. Ενα θραύσμα χτύπησε έναν κύριο στο πόδι. Χωρίς συνέπειες. Από το τραπέζι του μια κυρία διαμαρτυρήθηκε. Οι γονείς του προσπάθησαν να τα μαζέψουν. Τότε επενέβη ο πατέρας της μικρής που ξεκίνησε το «πανηγύρι» και είπε στην κυρία που διαμαρτυρήθηκε πως είναι προκλητική! Προφανώς, γιατί δεν ανέχεται την ασυδοσία των κακομαθημένων παιδιών των άλλων. Μετά μάθαμε πως ο εν λόγω θρασύς κύριος ήταν αντιπεριφερειάρχης Νήσων όταν περιφερειάρχης ήταν ο Γιάννης Σγουρός και σήμερα είναι εκ νέου υποψήφιος μαζί του. Το όνομά του δεν είναι ανάγκη να αναφερθεί. Ας τον χαίρονται αυτοί που τον επιλέγουν (ή τον ανέχονται) ως συνυποψήφιο και αυτοί που τον ψήφισαν και ετοιμάζονται να τον ξαναψηφίσουν.

Λεανδρος Σλαβης, Πολιτικός μηχανικός, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή