Τι αφήνει πίσω του ο αυταπατηθείς

Τι αφήνει πίσω του ο αυταπατηθείς

Κύριε διευθυντά

Από τον Νοέμβριο 2018 με άρθρα του στην «Καθημερινή» ο κ. Νίκος Μαραντζίδης προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας) έχει μετεξελιχθεί σε Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη. Πιστεύει ο κ. Μαραντζίδης ότι η βαρβαρότητα και η χυδαιότητα της εκφράσεως του Αλ. Τσίπρα συνάδουν με αυτήν των Σμιτ, Μιτεράν, Μπλερ, Μπραντ και άλλων Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών;

Τι απέφυγε να σχολιάσει ο κ. Νίκος Μαραντζίδης:

1. Παιδεία, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Φίλης, Κώστας Γαβρόγλου. Δύο κομμουνιστές καθηγητές και ένας κομμουνιστής αιώνιος φοιτητής. Τρεις ολετήρες της ελληνικής Παιδείας στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε την ακύρωση του νόμου της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Ο νόμος που ψηφίστηκε από τα 5/6 της Βουλής απήλλαξε τα πανεπιστήμια από τις συμμορίες του ΣΥΡΙΖΑ, τους πάσης φύσεως βανδάλους, αιώνιους φοιτητές, εμπόρους ναρκωτικών και άλλα κακοποιά στοιχεία. Η κατάργηση του νόμου είναι η πιο αντεθνική ενέργεια του πιο αγράμματου, απαίδευτου, αναξιόπιστου και ψευδολόγου πρωθυπουργού στην ιστορία του έθνους. Δεν είναι απλώς λάθος, είναι κακούργημα που μόνο ένας φασιστο-μπολσεβίκος θα μπορούσε να διαπράξει. Ο Τσίπρας είναι ο Ηρόστρατος Παιδείας.

2. Συνέντευξη με Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ. Απάτη ή αυταπάτη, πριν από ένα ή δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να σας πείσει ότι οι υποσχέσεις του στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο 2014 ήταν αυταπάτη διότι «δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ήταν τόσο σκληροί σε μια νέα κυβέρνηση και στον λαό μας, απλά ήταν αυταπάτη». Οταν έλεγε «αυταπατήθηκα», είχε δανειστεί μια γλυκιά φωνή και είχε το κεφάλι του σκυμμένο.

Προς το τέλος λύσατε, κ. Παπαχελά, τη σιωπή σας με το σχόλιο: «Τίποτα από αυτά που υποσχεθήκατε στη Θεσσαλονίκη και προεκλογικά δεν έχει πραγματοποιηθεί». Αλ. Τσίπρας: «Μα κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν δυνατόν να τηρηθούν αυτές οι υποσχέσεις».

Αλ. Παπαχελάς: «Κανείς;»! Ο απατεών Τσίπρας ομολόγησε ότι ήταν, είναι και θα είναι αδιάντροπος ψεύτης.

3. Η μαδουροποίηση της Ελλάδος και η πορεία προς τον ολοκληρωτισμό.

Ο πλήρης έλεγχος των μέσων ενημερώσεως ανετέθη στον Νίκο Παππά, ο νόμος του οποίου περιόριζε την τηλεόραση σε 4 κανάλια εθνικής εμβελείας. Η απόπειρα Τσίπρα-Παππά να καταργήσουν ένα από τα πιο καίρια άρθρα του Συντάγματος του έθνους απέτυχε χάρις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η παρέα του «Ευρωπαίου» Αλέξη –Μαδούρο, Τσάβες, Κάστρο, Φιντέλ και Ραούλ, και προσφάτως εν Ελλάδι Αρ. Βελουχιώτη και Κουφοντίνα– μας θυμίζει το αντάρτικο του Μάρκου Βαφειάδη (1946-1949).

4. Εκρηκτική ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας προβλέπει εκρηκτική ανάπτυξη και απογείωση της οικονομίας.

Ερώτηση: «Ξέρετε κανένα έθνος με κομμουνιστική κυβέρνηση που μπόρεσε να αναπτυχθεί και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του;».

Επί 45 χρόνια (2 γενεές), 10 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όχι μόνο δεν είχαν ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως υπέστησαν απάνθρωπες στερήσεις ακόμη και τροφίμων και αγαθών που είναι απαραίτητα για τη ζωή. Η απόφαση του Γκορμπατσόφ να μην πνίξει στο αίμα ειρηνικές διαδηλώσεις έφερε το τέλος του σταλινικού παραδείσου στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Χωρίς μεσαία τάξη, η οποία εξοντώθηκε τελείως από τους μπολσεβίκους του Τσίπρα, και χωρίς μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, η ανάπτυξη θα είναι αναιμική έως ανύπαρκτη. Με δημόσια διοίκηση και δικαστήρια που κινούνται με ρυθμό χελώνας και φασιστο-κομμουνιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συν «Προθύμων» φρικιαστικής ανικανότητας και εχθρών της ελεύθερης οικονομίας, η Ελλάδα θα απολαύσει τον παράδεισο του σταλινικού σοσιαλισμού.

Βασιλειος Θ. Δουμας, Ομότιμος καθηγητής, Medical College of Wisconsin

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή