Η διαφορετικότητα και οι λαοί της Ε.Ε.

Η διαφορετικότητα και οι λαοί της Ε.Ε.

Κύριε διευθυντά

Αναφέρομαι στο άρθρο του κ. Δημήτρη Κούρκουλα (1η Ιουνίου) και θα ήθελα να καταθέσω κάποιες ενστάσεις επ’ αυτού, διευκρινίζοντας ότι νιώθω ελάχιστος για να αναλάβω υπερασπιστικό ρόλο για τον κ. Χρ. Γιανναρά.  Η παράθεση της δομής των αποφάσεων της Ε.Ε., καθώς και η σύγκρισή της με τα καθ’ ημάς και με αυτή άλλων χωρών της Δύσεως ως απόδειξη της δημοκρατικότητος, παραβλέπει, μεταξύ άλλων:

α. Την πανθομολογούμενη δημιουργία μιας γραφειοκρατίας που πρωτίστως φροντίζει τα δικά της συμφέροντα. β. Οτι κάποιες ψήφοι είναι πιο ίσες από τις υπόλοιπες και γ. Την προσπάθεια δημιουργίας ενός ενιαίου τύπου Ευρωπαίου, αγνοώντας τη διαφορετικότητα των λαών.

Τα ανωτέρω, μεταξύ άλλων, ευθύνονται για τη ραγδαία απονομιμοποίηση των θεσμών που αναφέρει ο κ. Κούρκουλας ως απόδειξη των λεγομένων του.  Ο κ. Γιανναράς είναι γνωστό ακόμη και σε αυτούς που διαβάζουν μόνον τις επιφυλλίδες του, μας διδάσκει ότι ο ελληνισμός στην ιστορική του διαδρομή υπήρξε πάντα κοσμοπολίτικος, αφομοιώνοντας κάθε πολύτιμο που συναντούσε, διατηρώντας όμως πάντα τον δικό του «τρόπο».

Με υπομονή και αντοχή ιεραποστόλου, δεν κουράζεται να μας υπενθυμίζει αυτόν τον δικό μας τρόπο και να μας καλεί αυτήν την προίκα να κομίσουμε στην Ε.Ε. και να πάψουμε επιτέλους, μετά δύο αιώνες, να μαϊμουδίζουμε.

ΥΓ.: Ελπίζω ο τίτλος Ευρωκοινοβούλιο και «βαρβαρική Δύση» να μην υποκρύπτει ειρωνεία, γιατί σε αυτή την περίπτωση αντί μιας νόμιμης διαφωνίας θα είχαμε μια απρέπεια απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά μεγέθη της εποχής μας.

Α. Φουγιας, Βριλήσσια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή