Κράτος, ημέτεροι και μεσαία τάξη

Κράτος, ημέτεροι και μεσαία τάξη

Κύριε διευθυντά

Η μεσαία τάξη –και κατά ομολογία κυβερνητικών στελεχών– έχει λεηλατηθεί φορολογικά υπηρετώντας τη λογική του παραλόγου «ισότητα στη φτώχεια!». Οι έμμεσοι φόροι πάλι, που είναι εντελώς άδικοι, εξυπηρετούν το: διατηρούμε ένα άχρηστο κράτος για βόλεμα ημετέρων.

Μία μόνο ιδιωτικοποίηση έγινε στα χρόνια της σοβιετίας του Συριζα, αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Λαμπρό αποτέλεσμα. Επίσης, ο κρατικός ΟΣΕ που απομένει, σε τι εξυπηρετεί ακριβώς; Μήπως για να πληρώνουμε πανάκριβη διοίκηση και λοιπούς ημετέρους; Η ΕΡΓΟΣΕ γιατί δημόσια; Εργα σε ρυθμούς χελώνας. Τα ΕΛΤΑ, οι αστικές συγκοινωνίες με τις κάθε τρεις και λίγο απεργίες, γιατί δημόσια; Επί Ανδρεάδη μια χαρά δεν δούλευαν ο ηλεκτρικός, το τραμ του Περάματος και τα πράσινα λεωφορεία; Ο κόσμος τούς έχει σιχαθεί και δεν επιτρέπεται να πληρώνει άλλο ο φορολογούμενος για «όλα δημόσια!» Ακου χαμηλός φορολογικός συντελεστής 22% και να προσθέτουν μετά παρακρατηθέντα φόρο και έκτακτη εισφορά για να βγάζουν πλασματικό καθαρό! Τι είμαστε εδώ; Κιμ Γιονγκ Ουν;

Αυτή η χώρα χρεοκόπησε και δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει μισθούς και συντάξεις σε όλους αυτούς τους αχρείαστους. Επιπλέον, ιδιωτικά ΑΕΙ και ένα μεικτό σύστημα Υγείας χαμηλού κόστους, προσιτό σε όλους, επιπέδου Σουηδίας όμως. Χωρίς ράντζα και οροφές που στάζουν. Τέρμα το εντελώς δωρεάν. Το ΕΣΥ έγινε τη δεκαετία του ’80 με δανεικά λεφτά. Κάθε πέντε μέρες ένα δάνειο από τον τότε «ραχάτ σοσιαλισμό». Γι’ αυτό φτάσαμε να χρωστάμε τόσα. Δεν είναι η χώρα ο «καλός Σαμαρείτης». Ειδάλλως δεν σωζόμαστε με τίποτα!

Σπύρος Γιακουμάκης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή