Ασφάλεια πολιτών και «φρουροί» των ΑΤΜ

Ασφάλεια πολιτών και «φρουροί» των ΑΤΜ

Κύριε διευθυντά

Είναι καιρός πια να οργανωθούν οι τράπεζες σε πολλούς τομείς που υστερούν και να εφαρμόσουν απλές πρακτικές που θα διευκολύνουν τους πελάτες τους, δηλαδή λιγότερη γραφειοκρατία. Ενα άλλο σοβαρό θέμα είναι τα ΑΤΜ. Από καιρό θα έπρεπε να προσλάβουν ειδικούς φρουρούς που θα τα φυλάσσουν από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Θα τους κοστίσει πολύ λιγότερο από τις τεράστιες υλικές και οικονομικές ζημιές που υφίστανται οι ίδιες αλλά και οι «γείτονες» των ΑΤΜ. Ισως οι ασφάλειες ακόμη τους αποζημιώνουν, αλλά εάν υπάρξουν θύματα;

Ας απαιτήσουν από την αστυνομία να μεταθέσουν ορισμένους αστυνομικούς από την «προστασία» των πολιτικών και άλλων «προσωπικοτήτων» που ο αριθμός τους ξεπερνά τα όρια, άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις από χρόνια τώρα είχαν υποσχεθεί ότι θα τους μειώσουν και θα τους τοποθετήσουν στις γειτονιές για την προστασία των πολιτών.

Ενα άλλο σοβαρό θέμα είναι οι διαρρήκτες, βασανιστές, πολλοί από αυτούς ξένοι, που όταν τους συλλαμβάνει η αστυνομία καταγράφει τα στοιχεία τους και τους αφήνει ελεύθερους, οι οποίοι όπως διαβάζουμε, συνεχίζουν ξανά το «έργο τους».

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βάλει κάποια τάξη τόσο στα οικονομικά όσο και στην ασφάλεια των πολιτών.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή