Οι δημοσκοπήσεις και οι ψεκασμένοι

Οι δημοσκοπήσεις και οι ψεκασμένοι

Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να καθησυχάσω όσους ανησυχούν για τη δημοσκοπική καθίζηση της κυβερνώσας Αριστεράς και φοβούνται μήπως βρεθεί με μονοψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές, όποτε διεξαχθούν αυτές. Εξηγούμαι. Απορείτε που ο πρωθυπουργός ασχολείται με τις εργασιακές σχέσεις και όχι με τους εργαζομένους; Που απείλησε να φθάσει στα άκρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη, απαιτώντας οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα να ακολουθούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, τη στιγμή που στον τόπο μας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η ανεργία ανέρχεται στο 24% και η κυβέρνηση είναι απροκάλυπτα εχθρική στη δημιουργία θέσεων εργασίας (εξαιρούνται οι διορισμοί κομματικών φίλων στο Δημόσιο); Να μην απορείτε. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο τρόπος που ο πρωθυπουργός βλέπει τα πράγματα, ως ο αυθεντικότερος εκφραστής της κυβερνώσας Αριστεράς, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με αυτά που πιστεύει σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, οκτώ στους δέκα Ελληνες πιστεύουν ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα (εξ ου και η κακοδαιμονία μας)· ένας στους δύο συμπολίτες μας πιστεύει πως η χώρα είναι προτιμότερο να συμμαχήσει με τη Ρωσία παρά με την Ευρωπαϊκή Ενωση· και ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Με άλλα λόγια, οι δημοσκοπήσεις δεν λένε την αλήθεια. Τα ποσοστά της κυβερνώσας Αριστεράς όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά βαίνουν αυξανόμενα. Οι ψηφοφόροι της «ζουν ανάμεσά μας», όπως οι εξωγήινοι στην ταινία του Τζον Κάρπεντερ, και ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν. Είναι σαρξ εκ της σαρκός της σημερινής κυβέρνησης, που διακήρυττε προεκλογικά ότι θα έσκιζε τα μνημόνια σε μια νύχτα. Και δεν χρειάζονται ούτε τα ειδικά γυαλιά της ταινίας για να τους εντοπίσουμε.

ΥΓ. Φίλος που διάβασε αυτό το σχόλιο αντιπρότεινε: «Ζούμε ανάμεσά τους».

Μιχαηλ Πασχαλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Φιλολογίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή