Να γιατί χάρηκα με τις ορκωμοσίες

Να γιατί χάρηκα με τις ορκωμοσίες

Κύριε διευθυντά

Παρακολούθησα, με μεγάλη προσοχή, από την τηλεόραση, την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβερνήσεως, και χάρηκα πάρα πολύ. Και οι δύο τελετές ήσαν υπέροχες. Εδωσαν πολλά μηνύματα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση μας είχε επιβάλει να θεωρούμε αυτές τις πατροπαράδοτες τελετές ορκωμοσίας μιας νέας κυβερνήσεως, ως κάτι το αναγκαστικό και άνευ σημασίας γεγονός.

Αλλωστε, έδειχναν από την αρχή ότι δεν πιστεύουν στις πατροπαράδοτες ηθικές αξίες και στις χριστιανικές αρχές. Με τις δύο ορκωμοσίες τις οποίες παρακολουθήσαμε, είδαμε και χαρήκαμε την ατμόσφαιρα οικογενειακής παρουσίας σε αυτές. Ο σεβασμός του θεσμού της οικογένειας προβλήθηκε και στις δύο τελετές ορκωμοσίας.

Τη δεύτερη ημέρα, που ήταν η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβερνήσεως, καμαρώσαμε τα ζευγάρια των υπουργών και υφυπουργών που προσέρχονταν στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας από το χέρι, ιδίως οι νεότεροι, τα μικρά παιδιά των. Νομίζω ότι ωραιότερη εικόνα από αυτή δεν μπορούσε να υπάρξει. Και κάτι ακόμη. Τα ζευγάρια ήσαν ντυμένα με ό,τι καλύτερο και ευπρεπές υπήρχε.

Τέλος, μας συγκίνησε η όλη ιερή ακολουθία της θρησκευτικής τελετής ορκωμοσίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Εβλεπες τα πρόσωπα όλων και ιδίως του Προέδρου της Δημοκρατίας να εκφράζουν τη χαρά των. Ευχόμεθα η παρένθεση της προηγούμενης κυβερνήσεως να είναι παρελθόν, χωρίς επανάληψη.

Χρηστος Γιαμβριας, Ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή