ΔΕΗ, ένας πολύ μεγάλος ασθενής

ΔΕΗ, ένας πολύ μεγάλος ασθενής

Κύριε διευθυντά

Είναι γνωστή πλέον η ραγδαία επιδείνωση των μεγεθών και της αξίας της ΔΕΗ από το 2015 και εντεύθεν.

Τα χρέη των αδυνατούντων να πληρώσουν και των πάσης φύσεως κακοπληρωτών – μπαταχτσήδων ανήλθαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,7 δισ. Παράλληλα, η εταιρεία οφείλει δεκάδες εκατομμύρια στους προμηθευτές της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία του δικτύου της. Εν ολίγοις, πλήρης ασφυξία.

Και ξαφνικά, με την αλλαγή της κυβέρνησης, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος παραιτείται, δραπετεύει, τον συγκρατεί όμως ο επόπτης υπουργός. Εικόνες απείρου κάλλους! Να ληφθεί υπόψη πως η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χ.Α. και μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 τα CDRs της διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (απεσύρθη με αίτησή της). Αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε στις ΗΠΑ, το FBI θα είχε επέμβει αμέσως προστατεύοντας το κύρος και τους μετόχους. Ετσι συμπεριφέρονται τα σοβαρά κράτη προς τους φορολογούμενους πολίτες.

Εδώ το «έγκλημα» περνάει απαρατήρητο. Συμπεριφερόμαστε λες και πρόκειται για το μαγαζάκι της παρέας (κάτω από 1.000 ευρώ δεν κόβεται το ρεύμα και άλλα τέτοια για τον λαό).

Ταυτόχρονα, οι ποικίλες ελεγκτικές επιτροπές (κεφαλαιαγοράς κ.λπ.) τι είδους ήθη έχουν θεσπίσει αναφορικά με την αλλαγή του ανώτατου management στις εισηγμένες; Ικανό χρονικό διάστημα πριν ανακοινώνεται ο λόγος αποχώρησης και κατά κανόνα το όνομα του αντικαταστάτη.

Αλλά τι ψάχνουμε; Εδώ σε μια Folli Follie επί χρόνια όλα έβαιναν ομαλά, με τις αρμόδιες εγχώριες επιτροπές να καθεύδουν, μέχρι που μια μικρή εταιρεία στις ΗΠΑ με συγκροτημένο expertise σαράντα εργαζομένων εντόπισε αυτά που παρακολουθούμε.

Ευτυχώς είμαστε αισιόδοξοι και δεν το βάζουμε κάτω. Εχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, όμως, για μια έστω ανεκτή κανονικοποίηση της χώρας.

Χρηστος Π. Καστωρης – Δρ Μηχ., Πρώην μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ Α.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή