Οι θεριακλήδες σε στάσεις λεωφορείων

Οι θεριακλήδες σε στάσεις λεωφορείων

Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να επισημάνω μία σημαντική παράλειψη στον αντικαπνιστικό νόμο, την πιστή εφαρμογή του οποίου πολύ σωστά ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στις στάσεις των λεωφορείων υπάρχουν συνήθως στέγαστρα με παγκάκια, πολλές φορές μόνο παγκάκια και σε μερικές δυστυχώς ούτε παγκάκια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προφανώς επειδή οι χώροι αυτοί είναι ή θεωρούνται υπαίθριοι, δεν προβλέπεται απαγόρευση καπνίσματος, και έτσι συμβαίνει δίπλα σε κάποιον, ηλικιωμένο συνήθως, που περιμένει καθιστός σε κάποιο παγκάκι, να καθίσει κάποιος ασυνείδητος ο οποίος ανάβει το τσιγάρο του και καπνίζει.

Σας διαβεβαιώνω  ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ενόχληση από αυτό, και εγώ προσωπικά, παρά την ηλικία μου και την ανάγκη για την ολιγόλεπτη έστω ανάπαυση, αναγκάζομαι να σηκωθώ και να απομακρυνθώ.

Θεωρώ λοιπόν αναγκαίο να απαγορευτεί άμεσα το κάπνισμα στα στέγαστρα και τα παγκάκια των στάσεων των λεωφορείων. Αυτό μπορεί να είναι μία ένδειξη της κυβέρνησης ότι κατανοεί τη σοβαρότητα του αντικαπνιστικού νόμου.

Ι. Κουλούρης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή