Μια «πραγματεία» περί θετικής οπτικής

Μια «πραγματεία» περί θετικής οπτικής

Kύριε διευθυντά

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις οι οποίες ενέχουν διαφορετικό αντίκτυπο για τον καθένα μας. Ολοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι που κάνει τη ζωή να έχει νόημα και να τη λατρεύουμε. Εχουμε διαφορετικά βιώματα, διαφορετικά ενδιαφέροντα και διαφορετικές κλίσεις που οφείλονται στη μοναδικότητά μας.

Η θετική οπτική είναι ο αντίκτυπος των αντίστοιχων καταφατικών σκέψεών μας – υιοθετώντας μια θετική στάση απέναντι στα γεγονότα, επιτρέπουμε στον εαυτό μας τόσο να παρατηρεί όσο και να ενεργεί με βάση αυτή. Η θετική αντιμετώπιση προϋποθέτει συναισθήματα ευεξίας και καλής αυτοδιάθεσης, τα οποία μας βοηθούν να διευρύνουμε τον ορίζοντα της σκέψης μας και τις επιλογές μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυνατότεροι και να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με αποτελεσματικό και θετικό τρόπο, ώστε να έχουμε και την αναμενόμενη έκβαση.

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την επιλογή των συναισθημάτων που θέλει να τον περιβάλλουν και να τον συνοδεύουν στην καθημερινότητα. Ως νοήμονες άνθρωποι, διαθέτοντας ελεύθερη βούληση αλλά και κριτική σκέψη, μπορούμε στρατηγικά να προσθέτουμε το θετικό πρόσημο στα γεγονότα, απορρίπτοντας παντελώς την αρνητικότητα σε κάθε της υπόσταση.

Με τον τρόπο αυτό, τα θετικά συμβάντα θα μετατρέπονται σε θετικές εμπειρίες με αποτέλεσμα να επηρεάζουν θετικά τον τρόπο σκέψης μας για μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις!

Θεοφανης Θ. Φραγκουδης, Φοιτητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Παν. Δυτικής Μακεδονίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή