Αγωγή συνταξιούχων και Δικαιοσύνη

Αγωγή συνταξιούχων και Δικαιοσύνη

Kύριε διευθυντά

Μέσω της «Καθημερινής», απευθύνω παράκληση και ερώτημα προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Στις 31/05/18 εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ομαδική αγωγή συνταξιούχων συναδέλφων κατά της Εθνικής Τράπεζας για την ευρύτατα πλέον γνωστή υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ (επικούρηση). Ενώ τρέχουμε ήδη τον 15ο μήνα από την ημέρα εκδίκασης της αγωγής, η απόφαση από τη δικαστή δεν έχει εκδοθεί. Σημειώνω ότι αποφάσεις ομοίων αγωγών άλλων ομάδων συναδέλφων εκδόθηκαν και εντός 10ημέρου.

Η παράκληση προς τον κύριο υπουργό είναι να ερευνήσει τους λόγους της καθυστέρησης και να μεριμνήσει για την έκδοση της απόφασης. Το ερώτημα είναι ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν από τη νέα κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθεί η καθυστέρηση (πολύ υπερβολική στη συγκεκριμένη περίπτωση) στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. Κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι στη διάθεση του κυρίου υπουργού ή άλλου αρμοδίου.

Στρατος Ανδρονικος, Χαλάνδρι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή