Το ναυάγιο, το ΑΣΝΑ και το πόρισμα

Το ναυάγιο, το ΑΣΝΑ και το πόρισμα

Kύριε διευθυντά

Αναφέρομαι στο άρθρο που δημοσιεύσατε στις 25/8/19 με τίτλο «Η ώρα της αλήθειας για το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη”» του δημοσιογράφου Ηλία Μπέλλου, το οποίο διάβασα αρχικά με προσοχή και στο τέλος με έκπληξη.

Δυσάρεστη έκπληξη, διότι το άρθρο αναπαράγει κομμάτια του πορίσματος ΑΣΝΑ, το οποίο δεν μου έχει αρμοδίως κοινοποιηθεί, υιοθετεί αβίαστα κατηγορίες εναντίον μου, οι οποίες εξ όσων διάβασα βρίθουν ανακριβειών, προχείρων συμπερασμάτων και απαράδεχτων συλλογισμών από τα μέλη του ΑΣΝΑ, τα οποία, υποτίθεται, είναι έμπειρα περί των ναυτικών ατυχημάτων. Βεβαίως, διατηρώ επιφυλάξεις για το σύνολο του πορίσματος, το οποίο αγνοώ.

Η διαμαρτυρία μου προς την εφημερίδα σας έγκειται στο γεγονός ότι, αφενός μεν, δεν ζητήσατε τη δική μου άποψη για το περιεχόμενο του πορίσματος που δημοσιεύσατε, αφετέρου δε, και ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι η αναφορά του δημοσιογράφου στο πόρισμα ΕΜΠ, που ξεκάθαρα αναφέρεται σε δολιοφθορά του πλοίου μου, είναι εμφανώς περιορισμένη στο κάτω μέρος της σελίδας και η εντύπωση που αποκομίζει ο αναγνώστης είναι ότι η εφημερίδα σας υιοθέτει πλήρως το πόρισμα ΑΣΝΑ, το οποίο με στοχοποιεί ως κατηγορούμενο και εγκέφαλο μιας εγκληματικής οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε το ναυάγιο του πλοίου μου με δήθεν σκοπό το κέρδος.  Προς ενημέρωση δική σας και του αναγνωστικού κοινού σας, εξαιτίας του ναυαγίου, η επιχείρησή μου, η οικογένειά μου κι εγώ έχουμε καταστραφεί ηθικά και οικονομικά. Το όνομά μου εξακολουθεί να διασύρεται αβασάνιστα και με λύπη μου διαπιστώνω ότι στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η εφημερίδα σας. Οταν κληθώ από τη Δικαιοσύνη να καταθέσω την άποψή μου, θα αποδοθούν ευθύνες τόσο για την πρόκληση του ναυαγίου όσο και για την έκταση της ρύπανσης, με τη δική μου συνδρομή και βάσει στοιχείων που διαθέτω. Ούτε βάσει λογισμών ούτε βάσει υποθέσεων.

Παρακαλώ, στο μέλλον η δημοσιογραφική σας έρευνα να περιλαμβάνει και τη δική μου άποψη, προς αποφυγήν διασυρμού του ονόματός μου.

Για την «Αγία Ζώνη II», Θεοδωρος Κουντουρης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή