«Ανοίκεια επίθεση κατά της Γκρέτας»

«Ανοίκεια επίθεση κατά της Γκρέτας»

Κύριε διευθυντά

Διαμαρτύρομαι για το ανοίκειο ύφος της επίθεσης στη στήλη του κ. Στέφανου Κασιμάτη (25/9) στην Γκρέτα Τούνμπεργκ. Εκφράσεις όπως «υστερικό κοριτσάκι», που παρέχουν νομιμοποίηση και συμβάλλουν στην αναπαραγωγή ενός αληθινά υστερικού κλίματος στα κοινωνικά δίκτυα με φτηνές ad hominem επιθέσεις, όχι απλά δεν έχουν θέση στις στήλες μιας υποτίθεται σοβαρής εφημερίδας όπως η «Καθημερινή», αλλά οπουδήποτε στον ελληνικό Τύπο.

Αυτό δεν αποτελεί έκφραση γνώμης, ούτε είναι δημοσιογραφία, ούτε φυσικά σάτιρα. Βρίσκεται απλά στα όρια του κιτρινισμού.

Οταν αποφάσισα να πάρω συνδρομή στην «Καθημερινή», το έκανα ακριβώς για να συμβάλω με τον οβολό μου στην ανάπτυξη της υπεύθυνης δημοσιογραφίας στη χώρα μας, ακριβώς προς απόκρουση των φαινομένων κιτρινισμού και τελικά προς προάσπιση της δημοκρατίας που προϋποθέτει υπεύθυνη και συνετή ενημέρωση. Τώρα αναρωτιέμαι αν έπραξα ορθά ή αν θα έπρεπε να αναθεωρήσω.

Διότι αν με ενδιέφερε το κομπλεξικό κουτσομπολιό αυτού του επιπέδου ή ο κιτρινισμός και το αδιάκριτο κράξιμο αθώων, έχω το Facebook γι’ αυτό. Δεν χρειάζεται να πληρώνω συνδρομή για τέτοιες «αναλύσεις».

Παναγιωτης Περυσινακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή