«Οποιος θέλει να μάθει γράμματα μαθαίνει»

«Οποιος θέλει να μάθει γράμματα μαθαίνει»

Κύριε διευθυντά

Στην παρέα ειπώθηκε ότι αν ενδιαφέρεσαι για κυβερνητική θέση, δύσκολα προσλαμβάνεσαι εκτός κι αν έχεις αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο κολλέγιο που αποφοίτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του, έχεις δε σπουδάσει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Λογικό το βρίσκω, τον καιρό που καπετάνευα, έσερνα μαζί μου ανθρώπους που γνώριζα τις ικανότητές τους κι εκείνοι τις ιδιοτροπίες μου. Ο Κυριάκος ίσως να το έχει παρακάνει. Καλό σχολείο είναι εκείνο που έχει καλούς δασκάλους, δεν έχει σημασία το όνομα, ας ψάξει κι αλλού. Η ικανότητα μετράει όχι το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Ο Σταμάτης Κριμιζής, κορυφαίος παγκοσμίως επιστήμονας, τελείωσε το επαρχιακό Γυμνάσιο Βροντάδου Χίου και ο μεγαλύτερος ίσως σήμερα Ελληνας εφοπλιστής τελείωσε το τριτάξιο Γυμνάσιο Καρδαμύλων. Οσο για το γνωστό κολλέγιο, ανέκαθεν αριστεροκρατικό κι αυτό το βρίσκω θετικό – αν είχα νέα παιδιά και πλούτο και ήθελαν να πάνε, εκεί θα τα έστελνα.

Μαριος Χριστοφοριδης, Χίος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή