Εύγε στη Μοναχή για το απαύγασμά της

Εύγε στη Μοναχή για το απαύγασμά της

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 6/11/2019 διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή της Μοναχής Ιουστίνας, με τίτλο «Στοχασμός, θλίψη και αποτέφρωση». Είναι μία εξαίρετη επιστολή, απαύγασμα ψυχικής καλλιέργειας πολλών ετών, με συγκεκριμένες απόψεις που υπενθυμίζουν ποιες είναι οι βασικές διδαχές και αρχές της Ορθοδόξου πίστεώς μας. Το ότι στήθηκε και στη χώρα μας ένα αποτεφρωτήριο νεκρών, η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται διαφήμιση και παρουσίαση των λεπτομερειών της λειτουργίας του στα ΜΜΕ και στον Τύπο.

Βέβαια θα αντιτείνουν κάποιοι ότι το αποτεφρωτήριο έγινε για ορισμένους, οι οποίοι δεν πιστεύουν στα δόγματα και στη διδασκαλία της χριστιανικής πίστεως και το θεωρούν αυτό ένδειξη προόδου για τον τόπο.

Η σεβαστή Μοναχή λαμβάνει αφορμή από το γεγονός αυτό, για να εκφράσει τη θλίψη της και την ενόχλησή της για την επικρατούσα άποψη στην κοινωνία που ζούμε, ότι θεωρούνται οπισθοδρομικοί όσοι αντιτίθενται σ’ ένα τέτοιο γεγονός.

Η γνώμη μου είναι ότι η πλειονότης των Ελλήνων είναι αντίθετη με την καύση των νεκρών. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει με αδιάσειστα επιχειρήματα εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στο γεγονός αυτό. Θα ήθελα να τονίσω εδώ, ότι δεν είναι λίγοι οι εις Χριστόν πιστεύοντες στη χώρα μας. Ισως δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ακούγεται η γνώμη αυτών.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τη Διεύθυνση της «Καθημερινής», η οποία δημοσίευσε την επιστολή της Μοναχής Ιουστίνας.

Χρηστος Γιαμβριας, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή