Ανομία, βία στα ΑΕΙ και η κάρτα εισόδου

Ανομία, βία στα ΑΕΙ και η κάρτα εισόδου

Κύριε διευθυντά

Τι θα γίνει με την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα; Πρόσφατο παράδειγμα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), που είχε μετατραπεί σε στέκι μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών, και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να περιορισθούν οι έκνομες πράξεις.

Τι δουλειά έχει η αστυνομία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που στόχο έχουν την προαγωγή της επιστήμης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών;

Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ανέφερε κάτι πολύ σημαντικό: σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του δημοκρατικού κόσμου (Ευρώπης και Αμερικής) η είσοδος επιτρέπεται μόνον σε όσους έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί, δηλαδή στους σπουδαστές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό. Εισέρχονται μόνον όσοι διαθέτουν κάρτα εισόδου και κανείς άλλους.

Οταν πριν από χρόνια ο κ. Μπαμπινιώτης βρέθηκε στη Σορβόννη, προσκεκλημένος συναδέλφου του καθηγητή, χρειάστηκε να εφοδιαστεί με ειδική κάρτα για να μπει στον χώρο του πανεπιστημίου.

Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί στη χώρα μας οι πρυτανικές αρχές δεν εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα;

Κωστας Γ. Τζαμουζακης, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή