ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η μπάλα στην εξέδρα και η τακτική ΣΥΡΙΖΑ

Η μπάλα στην εξέδρα και η τακτική ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε διευθυντά
Πριν από δεκαετίες, δηλαδή το ’60-’70, διοργανώνονταν άτυπα «πρωταθλήματα» μεταξύ των γειτονιών, στα οποία επικρατούσε μεγάλος ζήλος, έως και φανατισμός. Πολλές φορές, μια καταφανώς υποδεέστερη ομάδα (κουρέλες, κατά την προσφιλή μας έκφραση), έπειτα από σειρά ευνοϊκών συμπτώσεων, ευρίσκετο αντιμέτωπη με πραγματικούς πρωταθλητές. Προς αποφυγήν του σίγουρου διασυρμού, άρχιζαν τότε όλες οι τεχνικές παρακώλυσης του αγώνα, ήτοι διώξιμο της μπάλας όπου φύγει φύγει μέχρι και φονικά μαρκαρίσματα.

Αυτά θυμάμαι παρακολουθώντας τις απέλπιδες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα προσωπικώς να αρθρώσουν έναν συντεταγμένο αντιπολιτευτικό λόγο. Η καταφανής έλλειψη γνώσης και κυρίως παιδείας σε όλους τους τομείς και από όλους τους εκπροσώπους του οδηγεί τα αστήρικτα και αφελή επιχειρήματά τους στα όρια του γελοίου. Τι θα περίμενε, βέβαια, κάποιος από ανθρώπους οι οποίοι ποτέ δεν προετοιμάσθηκαν και ποτέ δεν εκπαιδεύθηκαν για μια τόσο σπουδαία αποστολή όπως είναι η διακυβέρνηση ενός κράτους, η οποία τους προσφέρθηκε έπειτα από απίθανες συγκυρίες ως μάννα εξ ουρανού.

Η αναπόφευκτη σύγκριση μεταξύ των σημερινών κυβερνώντων κι εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαώδης και κάθε καλόπιστος πολίτης διερωτάται πώς είναι δυνατόν να κυβέρνησαν επί σχεδόν πέντε χρόνια.

Η ανεπάρκεια, όμως, προσομοιάζει με το φαινόμενο της οξείδωσης, με τη διάβρωση να είναι ευθέως ανάλογη του χρόνου.

Τι απομένει, λοιπόν; Η μπάλα στην εξέδρα. Πιθανώς να προκύψει κάποια μεταφυσική καραμπόλα και να καταλήξει στα δίχτυα. Οπως το 2015.

Χρηστος Λαμπροπουλος, Πολιτικός μηχανικός