Η πάνινη μπάλα και η προσφυγιά

Η πάνινη μπάλα και η προσφυγιά

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Παντελής Μπουκάλας, που διαβάζω καθημερινά στην «Καθημερινή», βλέπω ότι έχει μία αγάπη στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Το γράμμα που έγραψε για τα προσφυγόπουλα που «πήρανε μέρος» στο ματς Πανιωνίου – Ατρόμητου ήταν συγκινητικό και πραγματικό. Ο Πανιώνιος είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει περίπου όλους τους παίκτες Ελληνες. Εμείς μικροί στα Γιάννενα, περίπου πρώτη – δευτέρα Δημοτικού, παίζαμε ποδόσφαιρο στον δρόμο με πάνινη μπάλα αλλά κάναμε και στίβο στην αυλή του σχολείου, που είχε και σκάμμα. Οι Ελληνες της Μ. Ασίας τράβηξαν τα πάνδεινα όταν ήλθαν στη μητέρα πατρίδα, άλλωστε και σήμερα τους Ελληνες του Πόντου τούς ονομάζουμε Ρωσοπόντιους, χωρίς ντροπή.

ΥΓ. Πηγαίναμε στο γήπεδο των Ιωαννίνων μόνοι μας και βλέπαμε κυρίως Αβέρωφ – Ατρόμητος. Ο Ατρόμητος είχε τερματοφύλακα τον Στάθη Πεντζαρόπουλο, τον πρώτο Ελληνα που πήγε στην Ιταλία.

Κωνσταντινος Λ. Μπουραντας, Καθηγητής Παθολογίας και Αιματολογίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή