Η Ιστορία, η εκλογή ΠτΔ και ο κ. Στ. Παπαθεμελής

Η Ιστορία, η εκλογή ΠτΔ και ο κ. Στ. Παπαθεμελής

Κύριε διευθυντά

Είναι αλήθεια ότι ο Στέλιος Παπαθεμελής ακουγόταν και παλιότερα ως υποψήφιος για το αξίωμα του πρώτου πολίτη της χώρας. Τούτο αποδεικνύει ότι το όνομά του «έπαιζε», και αυτό όχι αδίκως. Βουλευτής επί τριάντα χρόνια συνεχώς, υπουργός σε τρία διαφορετικά υπουργεία, διέγραψε μια μοναδική πορεία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Κατεξοχήν πολιτικός, με στέρεη νομική και ιστορική κατάρτιση, υπερασπίζεται τα δίκαια του ελληνισμού με έργο και λόγο γραπτό και προφορικό. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, που υπερασπίζεται με πάθος, είναι βάσεις επί των οποίων πρέπει να στηρίζεται το έθνος, η δικαιοσύνη πρέπει να επικρατεί στη χώρα, σε όλους τους τομείς. Οι Ελληνες, όταν συνειδητοποιούν τον εαυτό τους, είναι γενναίοι και νικούν τον κάθε εχθρό, οι αξίες του έθνους είναι ακατάλυτες και αποτελούν υπόδειγμα για όλους τους λαούς. Οδηγοί μας οι αρχαίοι φιλόσοφοι, οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Κωνσταντινος, οι Μεγάλοι Ιεράρχες και οι Αγιοι της Εκκλησίας μας, οι ήρωες του 1821, του 1912-13, του 1940. Αυτά πιστεύει ο Στέλιος Παπαθεμελής, αυτά εφαρμόζει και αυτά θα υπερασπιζόταν εάν εκλεγόταν αυτός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θεοδωρος Κ. Ηλιαδης, Δικηγόρος, Κουκάκι, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή