Ημέρες κρίσιμες, ώρα για αλήθειες

Ημέρες κρίσιμες, ώρα για αλήθειες

Κύριε διευθυντά

Ως καθημερινός αναγνώστης της έγκριτης εφημερίδας «Καθημερινή», αλλά και ως καθημερινός τηλεθεατής του ΣΚΑΪ, στο δελτίο ειδήσεων των 8 μ.μ., που σχολιάζετε την επικαιρότητα, επιτρέψατέ μου, παρακαλώ, να σας συγχαρώ για μια ακόμα φορά για την προσφορά σας και τη σωστή και εποικοδομητική συμβολή σας στα εν Ελλάδι τεκταινόμενα.

Σοφά και προνοητικά επισημαίνετε στο άρθρο σας της Κυριακής 26/1: «Για να μην απογοητευθούμε αδίκως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι κανείς δεν θα πολεμήσει και δεν θα θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για λογαριασμό άλλου».

Αυτά περίπου μας διεμήνυσε και ο Μεγάτιμος Ηρωας και Ευεργέτης των Σφακίων και όχι μόνο, ο Γεώργιος Ξενουδάκης, πρώτος Κρης βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων κατά τα έτη 1885-1887, όταν αγορεύοντας από του βήματος της Βουλής είπε: «Τα μεγάλα κράτη εργάζονται να κατακτήσωσι, ουχί να ελευθερώσωσι. Μη λοιπόν παρ’ αυτών περιμένωμεν, αλλά από τον πατριωτισμό και την ομόνοια… Μη λοιπόν από την άπληστον πολιτική της Ευρώπης περιμένετε, μη ματαιοπονείτε εις ευμετάβλητους οργανισμούς, ους από 60 έτη δεν κατορθώσατε να στερεώσητε αλλά από την αυταπάρνησιν και την γενναιότητα… Μετά της Τουρκίας ούτε είχομεν, ούτε θα έχωμεν φιλίαν…».

Αυτά είναι ολίγα από τα μηνύματα που μας άφησε, ως παρακαταθήκη και ως εθνικός ευεργέτης, ο προαναφερόμενος ήρωάς μας.

Νικος Γ. Νταμπακακης, Ιστοριοδίφης, Ηράκλειο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή