Υπερπλεόνασμα χρόνου έχουμε

Υπερπλεόνασμα χρόνου έχουμε

Κορωνοϊός, μια λέξη, μια ασθένεια, ένας ιός που έχει μπει για τα καλά πλέον στο λεξιλόγιο και στις ζωές μας. Είναι μια λέξη που πλέον χρησιμοποιούμε καθημερινά πάνω από 10 φορές και ποτέ δεν συνοδεύεται από χαρούμενα συναισθήματα.

Τα προβλήματα τα οποία μπορεί να δημιουργεί ο συγκεκριμένος ιός ποικίλλουν. Μπορεί απλώς να περιορίζονται στην ατομική ελευθερία για κάποιους, για κάποιους άλλους που νοσούν να αφορούν ζήτημα ζωής, ενώ για ορισμένους να κλονίζεται η οικονομική επιβίωσή τους.

Οφείλω να πω πως, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων που αναφέρω, υπάρχουν και θετικά στοιχεία, τα οποία καλούμαστε να αναγνωρίσουμε και να επωφεληθούμε δοθείσης ευκαιρίας. Με έκπληξη άκουσα από συνάδελφο να μου λέει πως δυο βδομάδες τώρα δεν πρόλαβε να πάει μια βόλτα στο τετράγωνο του σπιτιού του.

Ενα από τα καλά, ίσως το μοναδικό, που μας προσφέρει η παρούσα κατάσταση είναι ο έμπλεος χρόνος να κάνουμε πράγματα που πριν δεν είχαμε τον χρόνο.

Με βεβαιότητα μπορώ να σας πω πως, αν και υπό αυτές τις συνθήκες δεν βρίσκετε τον χρόνο να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, για το σπίτι σας, να διαβάσετε, να περπατήσετε, να δείτε την οικογένειά σας, να πάρετε τηλέφωνο τον φίλο που όταν βρισκόσασταν στον δρόμο κανονίζατε να τα πείτε και λόγω φόρτου εργασίας δεν το κάνατε ποτέ, τότε δεν θέλατε ποτέ να το κάνετε και ο χρόνος ήταν η αφορμή τής εν λόγω αναβολής.

Γεροβασιλης Β. Γιώργος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή