Η ανίατη νόσος της κακογλωσσιάς

Η ανίατη νόσος της κακογλωσσιάς

Κύριε διευθυντά

Ανέκαθεν όταν η Ιστορία πήγαινε να  καταγράψει  κάποια επιτυχία, λειτουργούσε αυτόματα και η παθογένεια που μας διακρίνει να υποβαθμίζουμε τα πάντα όταν τα κάνουν κάποιοι άλλοι. Παραδείγματα αμέτρητα… Στις μέρες μας οι μέχρι τώρα προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού δείχνουν πως οδεύουν προς ένα καλό αποτέλεσμα. Και αυτό το βεβαιώνουν όχι μόνο δικά μας αλλά και ξένα επώνυμα χείλη. Και όμως άρχισε κιόλας ο χορός  των αμφισβητήσεων για τη γνησιότητα της όποιας μέχρι τώρα επιτυχίας και για την αξιοσύνη των πρωταγωνιστών της. Εντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με «τολμηρούς» εκπροσώπους εκφραστές τους θέλουν να μας κοινωνήσουν με την πικρή αλήθεια που μόνο αυτοί γνωρίζουν και μας την κρύβουν σκόπιμα όλοι οι άλλοι. Και ενώ θα περίμενε κανείς τέτοιου είδους αντιδράσεις από μέσα του αντιπολιτευόμενου κυρίως  χώρου, δεν απουσιάζουν και από συμπολιτευόμενα στρατόπεδα.

Μας λένε λοιπόν οι Κασσάνδρες ότι σε λάθος δρόμο βαδίζουμε με λάθος οδηγούς. Αφήνουν ακόμη υπόνοιες και  σκιές για οργανωμένα και ανώνυμα ως συνήθως συμφέροντα που μας χρησιμοποιούν για πιόνια στα παιχνίδια τους. Διαπιστώνεις έκπληκτος ότι διαθέτουν ευρεία επιστημονική κατάρτιση που θα τη ζήλευαν επιστήμονες ειδικοί στο είδος και εισηγούνται υπό τύπον ερωταπαντήσεων νέες φαρμακευτικές αγωγές και θεραπευτικά πρωτόκολλα. Δεν είναι απίθανο να είναι πίσω τους κάποιοι ειδικοί που θεωρούν τον εαυτό τους «ριγμένο» και να τους διοχετεύουν τέτοιες εξειδικευμένες πληροφορίες εκδικούμενοι το σύστημα. Στον χορό ακόμη και οι αθλητικογράφοι, με αξιοθαύμαστο ομολογουμένως για το είδος εκφραστικό πλούτο – ελλείψει αθλητικών γεγονότων  καταπιάνονται με το θέμα αρνητικά και  πεσιμιστικά κατά το πλείστον.

Οπως κι αν το δει κανείς και η πανδημία του κορωνοϊού είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Η σκόνη που αφήνει πίσω του ο χρόνος απαλύνει τα πάντα και κάνει να φαίνονται θαμπά ακόμη και τα πιο πικρά γεγονότα της ιστορίας. Το ίδιο θα συμβεί και με την πανδημία. Το δύσκολο είναι η επόμενη μέρα. Εκεί τα χαλάμε πάντα. Φοβάμαι ότι την επόμενη μέρα, όταν αυτή θα έρθει κάποτε, μπορεί να δικάζουμε τον Τσιόδρα για εξαπάτηση, τον Χαρδαλιά για υπόγειες φασιστοναζιστικές διασυνδέσεις και τον Κικίλια για διασπάθιση δημόσιας περιουσίας. Πιθανόν να χωριστούμε και σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα.  Και αλίμονό μας αν προσπαθήσουμε να λύσουμε και τις διαφορές μας όπως κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν…

Χ. Βαρδαλης, Συνταξιούχος μηχανικός, Καβάλα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή