Η Προεδρική Φρουρά, η ενδυμασία, η ιστορία

Η Προεδρική Φρουρά, η ενδυμασία, η ιστορία

Κύριε διευθυντά

Σας γράφω σχετικά με το άρθρο του κ. Στεφ. Κασιμάτη στο φύλλο της 24ης Απριλίου. Μπορώ να φανταστώ ότι έχετε ήδη λάβει αρκετές επιστολές σχετικά με αυτό το άρθρο, αλλά ένιωσα κι εγώ την υποχρέωση να παρέμβω.

Ο θεσμός της Προεδρικής Φρουράς είναι κάτι που δεν αγγίζεται από προσπάθειες κακής ποιότητας χιούμορ. Οι «φούστες και τα καλσόν» των Ευζώνων αποτελούν την πιο τιμημένη στολή του Ελληνισμού και έχουν διατηρηθεί στον χρόνο και στη συνείδηση των Ελλήνων ως φόρος τιμής σε εκείνους που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα τους, την πατρίδα μας, την πατρίδα σας. Οσοι υπηρετούν στην Προεδρική Φρουρά σήμερα ονειρεύονταν από παιδιά να αποτελέσουν μέρος της ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας και έχουν μοχθήσει πραγματικά για να κάνουν αυτό τους το όνειρο πραγματικότητα, να έχουν την τιμή να υπηρετούν τη χώρα τους ως μέλη του πιο τιμημένου αγήματός της. Αντιλαμβάνονται ποια είναι τα καθήκοντα και ποια η θέση τους στην ιστορία. Και την ιστορία δεν την εκμοντερνίζουμε, τη θυμόμαστε και την τιμούμε. Αν, λοιπόν, οι φούστες είναι γυναικείες και τα παντελόνια αντρικά, τότε πρέπει να σας πληροφορήσω ότι οι Εύζωνες τιμούν τις φούστες τους όσο ελάχιστοι τιμούν τα παντελόνια τους.

Αννα Ραδιτσα (Δεν έχει σημασία ότι είμαι διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας, αυτή την επιστολή τη γράφω ως Ελληνίδα πολίτις.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή