Ο χαλίφης και οι φόροι του

Κύριε διευθυντά

Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός καυχήθηκε ότι η αυξημένη έξοδος του Πάσχα είναι σημάδι ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. Δεν θα γνωρίζει ο άμοιρος τη διδακτική ιστορία του χαλίφη.

Ο χαλίφης έβαζε συνεχώς νέους φόρους στους υπηκόους του. Αμέσως μετά έστελνε τον μεγάλο βεζίρη να αναμειχθεί με τον κόσμο και να αναφέρει τις αντιδράσεις. Επέστρεφε ο μεγάλος βεζίρης περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση. Οι πολίτες είναι απελπισμένοι, κατηφείς, καταριούνται τον χαλίφη.

«Μπράβο», απαντούσε ο χαλίφης. «Βάλτε περισσότερους φόρους». «Μα, χαλίφη μου, δεν είναι δυνατόν», αντιδρούσε ο μεγάλος βεζίρης, «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο είναι εξουθενωμένος, πεινάει, θα επαναστατήσει». Περισσότερους φόρους έβαζε ο χαλίφης και πάλι έστελνε τον μεγάλο βεζίρη να του αναφέρει την κατάσταση.

Ωσπου στο τέλος ο μεγάλος βεζίρης επιστρέφει στον χαλίφη και έκπληκτος του λέει: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω, χαλίφη μου, οι υπήκοοί σου είναι πλήρεις ενθουσιασμού. Τους βρήκα να γλεντάνε, να χορεύουν, να οργανώνουν εκδρομές στην ύπαιθρο». «Αμάν», ήταν η αντίδραση του χαλίφη, «το παρακάναμε, τους βάλαμε υπερβολικούς φόρους!». Και ο νοών νοείτω.

Μαρια Παπαδακη, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή