Σύρος – Silicon Island για την ηλεκτροκίνηση

Σύρος – Silicon Island για την ηλεκτροκίνηση

Κύριε διευθυντά

H λογική συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού περί ώθησης στην ηλεκτροκίνηση είναι να επιλεγεί η Σύρος ως ο πρώτος τόπος για ολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές. Τα επιχειρήματα είναι πολλαπλά, αρχίζοντας βέβαια από το γεγονός ότι προ πενήντα ετών παρήχθησαν εδώ τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πρόσφατη επιτυχής επαναλειτουργία του Νεωρίου είναι σημαντικό στοιχείο, εφόσον το ναυπηγείο διαθέτει πολλά από όσα απαιτούνται για το έργο. Αλλος σοβαρός λόγος είναι ότι έδρα στην Ερμούπολη έχει η Πολυτεχνική Σχολή Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων. Οι διδάσκοντες και οι φοιτητές μπορούν να προσφέρουν δυναμικά, μετέχοντας στο εγχείρημα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, όπως γίνεται σε ΑΕΙ του εξωτερικού. Ακόμη τονίζεται ότι στη Σύρο υπάρχει αριθμός μηχανικών προέλευσης ναυτιλίας και βιομηχανίας τους οποίους δεν διαθέτουν άλλα υποψήφια νησιά.

Τέλος, ως απόρροια της παλαιάς βιομηχανικής άνθησης, μπορούν να αναπτυχθούν στη Σύρο και διάφορες συναφείς δραστηριότητες αναπτυξιακής σημασίας, όπως η μετατροπή υπαρχόντων οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα. Προφανώς, λοιπόν, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων είναι το κατάλληλο νησί για να αναδειχθεί σε Silicon Island νέων εφαρμογών ηλεκτροκίνησης.

Παντελης Βελισσαροπουλος, Μηχανικός ΜΙΤ, Παρακοπή, Σύρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή